Παρουσία του Υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου, του Βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Συντονιστή Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου στον τομέα Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης, Βαρδάκη Σωκράτη και της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού πραγματοποιήθηκε χθες, ημέρα Τρίτη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα ετέθησαν υπόψη σημαντικά ζητήματα του κλάδου. Αρχικά, συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα της καταβολής του εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων, για το οποίο ο Υπουργός είπε ότι θα προχωρήσει σε λεπτομερείς συζητήσεις με τους θεσμούς, για να υπάρξει μεταβατική περίοδος. Μάλιστα, ανέφερε την πιθανότητα να πραγματοποιηθεί  συνάντηση με φορείς και συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου και τους θεσμούς, παρουσία και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας.

Ο Υπουργός όσον αφορά στο θέμα της ηλεκτρονικής πληρωμής  των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα είπε ότι άμεσα θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση.

Ο κ. Βαρδάκης, μετά την ενημέρωση που είχε από τον Υπουργό ότι την Κυριακή θα ξεκινήσει η συζήτηση για τα εργασιακά, τόνισε στον κ. Κατρούγκαλο ότι είναι μονόδρομος η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η επεκτασιμότητα αυτών όπως επίσης και η διαμεσολάβηση. Ταυτόχρονα ανέφερε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ενεργοποίηση και στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να συμβάλουν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook