Εύκολα ο Ολυμπιακός με 4-1 επί της Αστάνα

“Θρύλος” πολλών αστέρων στο Καραϊσκάκη με την με διαφορά κορυφαία του φετινή ευρωπαϊκή εμφάνιση και τη Νο101 νίκη εκτός συνόρων! Επιβλητικός, σοβαρός, προσηλωμένος και έχοντας τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή και στο πιο μεγάλο μέρος του διέσυρε την Αστανά με σκορ 4-1 και βλέπει από τώρα πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Δίχτυα βρήκαν οι Φιγκέιρας (25′), Ελιουνούσι με “μαγικό” γκολ (33′) και Σεμπά δύο φορές (34′ και 65′). Ασίστ από Φορτούνη και Ελιουνούσι αλλά και τον Καρντόσο ενώ ο “Φορτού” είχε συμμετοχή και στο 4-1 (σ.σ. το 4ο γκολ δηλαδή). 
 
Βοήθησε αισθητά η παρουσία Καρντόσο στο αρχικό σχήμα, δίνοντας ύψος στην 11άδα, δύναμη σε μικρή και μεγάλη περιοχή και αμυντικές βοήθειες ειδικά σε στημένες φάσεις. Η Αστανά είχε μειώσει προσωρινά σε 3-1 μετά από λάθος του Λεάλι που έστειλε την μπάλα πάνω στον σκόρερ Καπανάγκα. Η φιλοξενούμενη ομάδα είχε μείνει με 10 μετά την αποβολή του Κάνιας στο 58′.

Άτυχος ο Παθηναικός

Ένας Παναθηναϊκός βγαλμένος από το ένδόξο του ευρωπαϊκό παρελθόν παρουσιάστηκε στο χορτάρι του «Σκλεσίν» στο πρώτο μέρος. Το «τριφύλλι» υλοποίησε άψογα το σχέδιο του Στραματσόνι. Πίεζε ψηλά, χαλούσε το παιχνίδι των Βέλγων και έψαχνε το γκολ στους ανοιχτούς χώρους που αφήνουν σε κάθε παιχνίδι οι γηπεδούχοι, ποντάροντας στις συνεργασίες των δύο επιθετικών. Λέτο και Ιμπάρμπο έκαναν… παπάδες, έκαναν ότι ήθελαν την ευάλωτη άμυνα της Σταντάρ και το «τριφύλλι» βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στο 36′!
Ο Κολομβιανός στο 8′ αφού χόρεψε τον Λαϊφη-μετά το εξαιρετικό κράτημα της μπάλας και το άνοιγμα του «Σέμπα»- πάτησε περιοχή από δεξιά και με τρομερό αριστερό φαλτσαριστό σουτ έγραψε το 1-0. Απίθανο τελείωμα από τον «Ίμπα» που πήρε πίσω το… αίμα του για τις χαμένες ευκαιρίες στο Βίγκο.
 
Ότι, λοιπόν, δεν έκανε στην Ισπανία, το έπραξε απόψε στην Λιέγη ο Παναθηναϊκός. Ήταν κυνικός στην αντίπαλη περιοχή. Λεντέσμα, Λέτο και Ιμπάρμπο έκρυψαν την μπάλα, ο Λέτο την «χάϊδεψε» και ο Ιμπάρμπο χτύπησε ξανά με διαγώνιο σουτ! 2-0 και οι οπαδοί του «τριφυλλιού» στα κάγκελα!

Το παιχνίδι πήγαινε «σβηστά» με το 2-0 για τους «πράσινους» αλλά ο ρέφερι Στεφάνκσι έδωσε πέναλτι-αλητεία υπέρ της Σταντάρ σε υποτιθέμενο τράβηγμα του Κουτρουμπή στον Σα. Ο Εντμίλσον έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του από την άσπρη βούλα λέγοντας ευχαριστώ στο «δώρο» του Πολωνού διαιτητή.
 
Γκαντέμης!
 
Ο Παναθηναϊκός στην επανάληψη δεν κατάφερε να κρατήσει μπάλα, δεν βρήκε καθαρό μυαλό στην κόντρα επίθεση και η Σταντάρ κυριάρχησε στο χορτάρι και με την είσοδο του Μπενζά ανακάτεψε το παιχνίδι, βρήκε επικίνδυνες κατάστασεις αλλά δεν έκανε φάσεις.
Γκαντεμιά πρώτη; Εκτός ο Σάμπα στο ημίχρονο, μέσα ο Ιβανόφ.
 
Γκαντεμιά δεύτερη; Ο Ζέκα νοκ-άουτ στο 78′ την ώρα που το ματς «φώναζε» για ανάσες και λύσεις στην μεσαία γραμμή. Γκαντεμιά τρίτη αλλά και συνάμα λάθος αντίδραση; Το γκολ που έφερε την ισοφάριση για τους γηπεδούχους. Ο Μπελφοντίλ έψαξε το άνοιγμα στο «τείχος», ο Λουντ του το έκανε «δώρο» και η αντίδραση του Στιλ ήταν… αντίδραση Στιλ. Δέχθηκε το τέρμα κάτω από τα πόδια…
 
Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός ότι η Σταντάρ είχε περισσότερη ενέργεια και το γήπεδο να «βράζει», ο Παναθηναϊκός είχε την μεγάλη στιγμή με τον Ιμπάρμπο στο 93′. Το 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε αλλά το 2-2  στο Βίγκο αφήνει «ζωντανό» τον Παναθηναϊκό στο κυνήγι της πρόκρισης. Το ματς της Λεωφόρου με την Σταντάρ είναι do or die…

Και τώρα τρέχει – Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-0

Ο ΠΑΟΚ (των 10 ξένων και του ενός Έλληνα) «πέταξε στα σκουπίδια» το «διπλό» στο Λίμπερετς, με την Καραμπάχ όχι μόνο να τον κερδίζει δίκαια (2-0), αλλά να τον πιάνει στη 2η θέση της βαθμολογίας του 10ου ομίλου και να δίνει χαρακτήρα… τελικού στον αγώνα της Τούμπας στις 3 Νοεμβρίου.

Επιμένουμε, ο ΠΑΟΚ των 10 ξένων (και των 7 νέων προσώπων) δεν πήρε ούτε μία κίτρινη κάρτα! Πήρε μηδέν από μηδέν στο κομμάτι του πάθος και της νοοτροπίας, κάτι που πρέπει να το κοιτάξουν σοβαρά στο «Δικέφαλο».

Μπορεί οι Έλληνες να συγκεντρώνουν πάνω τους όλα τα βέλη, τα μίση και τα πάθη της κερκίδας, αλλά ξέρουν που παίζουν, νιώθουν λίγο παραπάνω και αντιλαμβάνονται πολλά περισσότερα. Οι ξένοι, έρχονται και παρέρχονται… Ακόμη και ο φιλότιμος Μπίσεσβαρ χάθηκε μέσα στο γενικό κακό.

Η ήττα από την Καραμπάχ μοιάζει με καμπανάκι για την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς, που έχει πολύ δουλειά μπροστά της και πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Ο Ολυμπιακός περιμένει την Κυριακή στο Φάληρο.

Ο «Δικέφαλος», με ελάχιστες εξαιρέσεις, ήταν για ακόμη μια φορά κακή στο αγωνιστικό χώρο του «Τόφικ Μπαχράμοφ» και δεν μπόρεσε να πάρει το αποτέλεσμα, που σε συνδυασμό με τη νίκη της Φιορεντίνα στην Τσεχία, θα την έχριζε «αφεντικό» για την πρόκριση. Τώρα θα πρέπει να παλέψει σκληρά με τους Αζέρους για το δεύτερο εισιτήριο.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook