Σύμφωνα με ρεπορτάζ του epiruspost.gr, ο κρατήρας στο Καλπάκι δεν έχει σταματήσει να διευρύνεται. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής, αρχικά υπήρχε ένα μικρό βούλιαγμα στο έδαφος. Στη συνέχεια η γη άνοιξε και πανύψηλα δέντρα που υπήρχαν έχουν χαθεί κάτω από τα χώματα. Στην περιοχή η οικογένεια Γκουγιάννου διατηρεί μία μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα. Στις σταβλικές εγκαταστάσεις, οι οποίες απέχουν πλέον ελάχιστα από το σημείο όπου τα χωράφια βουλιάζουν, είχε πάνω από 350 γιδοπρόβατα. «Ταλαιπωρία μεγάλη και φόβος… Το λέω κι ακόμη τρέμω. Φοβόμαστε, λογικό δεν είναι;» λέει ο κ. Γκουγιάννος. 

Παρών στο Καλπάκι είναι και ο δήμαρχος Πωγωνίου, Κώστας Καψάλης, ο οποίος βρίσκεται σε συνεννόηση με το ΙΓΜΕ για την απαιτούμενη αυτοψία. Όπως δηλώνει στο epiruspost.gr «την Παρασκευή ως αργά το βράδυ η έκταση που είχε βουλιάξει ήταν μικρότερη. Τη νύχτα επεκτάθηκε αρκετά. Υπήρχαν δέντρα που απορροφήθηκαν από τον κρατήρα. Προηγουμένως βλέπαμε τις ρίζες τους, σήμερα έχουν καλυφθεί με χώματα. Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχούμε. Συζητήσαμε με το ΙΓΜΕ και οι υπεύθυνοι είναι καθησυχαστικοί» σημειώνει ο κ. Καψάλης.

Οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Καλπακίου όπως ήταν λογικό, είχαν ανησυχήσει έντονα από την συνεχή σεισμική δραστηριότητα. Όσο οι μέρες περνούν και οι επιστήμονες μιλούν πλέον για φυσιολογική εξέλιξη της μετασεισμικής δραστηριότητας η ηρεμία επανέρχεται στην καθημερινότητά τους. Από το πρωί του Σαββάτου, πάντως, δεκάδες είναι αυτοί που σπεύδουν να δουν από κοντά τον κρατήρα που άνοιξε, ενώ μέσα στην μέρα αναμένεται να τοποθετηθούν απαγορευτικά, περισσότερο για την προστασία των κυνηγών που κινούνται στην περιοχή.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook