Το Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ  και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, συνοδευόμενος από στελέχη της ΔΗΜΑΡ. 

Στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής του επίσκεψης ο κ. Θεοχαρόπουλος ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Ρεθύμνης για τα προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις πολλαπλές αρμοδιότητες με τις οποίες έχει επιφορτιστεί ενώ συζήτησαν εκτενώς και θέματα που άπτονται της υφιστάμενης πολιτικής κατάστασης στη χώρα μας.  

Στη συζήτηση έκανε παρέμβαση και ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Ρεθύμνης κ. Δημήτρης Τσαχάκης ο οποίος εξέθεσε θέματα Υγείας Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία με ειδική αναφορά στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας. 
Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ποιότητα και το περιεχόμενο του διαλόγου που ανέπτυξαν. 

Εντωμεταξύ, αύριο, Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016,  ο Δήμαρχος θ’ αναχωρήσει για την Αθήνα  προκειμένου να συμμετάσχει,  ως Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ,  σε κοινή σύσκεψη μεταξύ των Προέδρων και στελεχών της ΕΥΔΑΠ, της ΕΔΕΥΑΘ και της ΕΔΕΥΑ,  που θα πραγματοποιηθεί στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Στη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι των 3 μεγαλύτερων οργανισμών διαχείρισης πόσιμου νερού στη χώρα, θα συζητήσουν τη νέα Κ.Υ.Α.  που πρόκειται να εκδοθεί σχετικά με την τιμολόγηση του νερού καθώς και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος με έμφαση στις πρακτικές διαχείρισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, στην ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων υδάτινων πόρων  και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο των διαρροών νερού. 

Στο πλαίσιο της συζήτησης επιδιώκεται επίσης η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειριών  και καλών πρακτικών εξοικονόμησης νερού με στόχο την αειφορική αξιοποίηση του νερού και με επίγνωση του γεγονότος ότι οι φυσικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι.  Στόχος είναι, ακόμη, η διεκδίκηση μιας καλύτερης τιμολογιακής πολιτικής, η οποία θα σέβεται τους ορθολογικούς χρήστες και θα επιβαρύνει οικονομικά τους σπάταλους. 
Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης θα πραγματοποιήσει συνάντηση συνεργασίας με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Δέδε Γιώργο,  στο ΥΠΟΜΕΔΙ , προκειμένου να του θέσει ζητήματα που δεν είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν κατά τη διάρκεια  της πρόσφατης επίσκεψης του κ. Δέδε και αφορούν την υδροδότηση και την άρδευση του Δήμου Ρεθύμνης, καθώς και συγκοινωνιακές παρεμβάσεις. 

Ο Δήμαρχος θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το βράδυ της  ερχόμενης Τετάρτης και κατά τη διάρκεια της απουσίας του, θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Καθημερινότητας κ. Δημήτρης Λελεδάκης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook