Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο του μεγάλου ευεργέτη των Σφακίων αλλά και της Κρήτης, Γεωργίου Ξενουδάκη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη γενέτειρα του, Ίμπρο Σφακίων, χωροστατούντος του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων.  

Στον προαύλιο χώρο του πρώτου δημοτικού σχολείου Ίμπρου, το οποίο χτίστηκε από χρήματα του και βρίσκεται η προτομή του, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κ. Καλογερή Νικόλαου, του Αντιδημάρχου Αποκορώνου κ. Λιμαντζάκη Λεωνίδα, του Γ.Γ. Δήμου Χανίων κ. Φραγκάκη Δημήτρη, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης κ. Κοπάση Ελευθέριο, εκπροσώπου του Αναπληρωτή  Υπουργού Υγείας και πρώην Προέδρου της Ένωσης των Απανταχού Σφακιανών Αθηνών κ. Μανουσογιαννάκη Ιωσήφ, εκπροσώπους της Ένωσης Σφακιανών Χανίων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Τοπικών συμβούλων, μαθητών και καθηγητών Αβαμιας και Βθμιας εκπαίδευσης Δήμου Σφακίων και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Ιωάννη Ζερβό, και από τον Πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου Σφακίων και Δελβινακίου, καθηγητής κ. Παπαϊωάννου Απόστολος. Ακολούθησε απονομή διπλωμάτων υπολογιστών ECDL στους μαθητές Β΄ Λυκείου σχολικού έτους 2015-2016 – Πρόγραμμα επιδοτούμενο από το Ξενουδάκειο κληροδότημα και κατάθεση στεφάνων. Η εκδήλωσε έκλεισε με το ριζίτικο τραγούδι του Ξενουδάκη, με την μοναδική ερμηνεία του Προέδρου του Δ.Σ. Σφακίων κ. Μπούχλη Νεκτάριου.

Στη συνέχεια η εκδήλωση μεταφέρθηκε στη Χώρα Σφακίων με τον αγιασμό και τα εγκαίνια της νέας έδρας του Δ.Ε.Α.Π. Σφακίων καθώς και του Πνευματικού κέντρου.

Ο Δήμαρχος Σφακίων απηύθυνε χαιρετισμό-καλωσόρισμα στους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Καλογερής Νικόλαος, ο κ. Νταμπακάκης Νικόλαος, απόγονος της οικογένειας του Γεωργίου Ξενουδάκη που κατέθεσε ιστορική σημασία, ο Πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής Δ.Ε.Α.Π. Σφακίων και Δελβινακίου, καθηγητής κ. Παπαϊωάννου Απόστολος, ο εκπρόσωπος του ΔΕΑΠ Δελβινακίου κ. Μάγκος Μιχαήλ, οι Διδάκτορες Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και καθηγητές του ΔΕΑΠ Σφακίων: κ.κ. Καλογεράκης Γεώργιος, Πατεράκης Γεώργιος, κ. Σπαντιδάκης Κωνσταντίνος, και κ. Μπαδιεριτάκη Μαρία.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook