Οι “κόντρες” μέσω γραπτών ανακοινώσεων συνεχίζονται στον Δήμο Χανίων.

Μετά την γραπτή απάντηση του αντιδημάρχου Μιχάλη Βλαχάκη σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Χανιά μαζί για τον Δήμο μας”, η παράταξη επανέρχεται με νέα ανακοίνωση στην οποία αναγράφονται τα εξής:

«Η απάντηση του Αντιδημάρχου Χανίων Μιχάλη Βλαχάκη, σε ανακοίνωση της παράταξής μας, έρχεται να επιβεβαιώσει την εμμονή της Δημοτικής Αρχής σε… φαντάσματα του παρελθόντος.

Ζητώντας, εκ των πραγμάτων, από τον κ. Βάμβουκα και του Συμβούλους του να “διαβάζουν” σωστά τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι κατά το δοκούν, επισημαίνουμε τα εξής:

α) Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είχε προβεί σε καμία υπογραφή δανειακής σύμβασης για τον Δήμο. Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, με την υπ’ αριθμ. 1221/12 απόφασή του  – στην οποία αναφέρεται ο κ. Βλαχάκης και στην οποία είχε μειοψηφίσει ο κ. Βάμβουκας αλλά και οι κ.κ. Αλεξανδράκης και Κουρούσης – είχε εγκρίνει την υπαγωγή του Δήμου Χανίων στη Ρύθμιση Αποπληρωμής Δανείων, βάσει του Ν.4093/12-11-2012 ΦΕΚ 222 τεύχος Α΄, (μία διάταξη που αφορούσε στην Ρύθμιση Θεμάτων Αποπληρωμής  Δανείων ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού όλης της χώρας).

 β) Δανειακή σύμβαση (αναχρηματοδότηση) είχε συναφθεί με το Ταμείο Ταμείο Παρακαταθηκών &  Δανείων και την ΔΕΥΑΧ, με σκοπό την ρύθμιση των οφειλών της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. από παλαιότερα δάνεια. 

Ετσι, δόθηκε η ουσιαστική δυνατότητα συνέχισης του σημαντικού έργου της ΔΕΥΑΧ τόσο μέσω της απρόσκοπτης λειτουργίας της όσο και μέσω της υλοποίησης του επενδυτικού της προγράμματος, που αφορούσε  στη δημιουργία και λειτουργία υποδομών για την ύδρευση και την αποχέτευση ομβρίων και ακαθάρτων υδάτων, κυρίως στους περιαστικούς δήμους  των Χανίων, ύψους άνω των 30 εκ. ευρώ, από πόρους του ΕΣΠΑ και ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΧ. 

Κατανοούμε απόλυτα τον εκνευρισμό του κ. Βάμβουκα και της Δημοτικής Αρχής, διανύοντας μία χαμένη διετία Δημαρχιακής Θητείας. 

Τον προτρέπουμε, για μία ακόμα φορά, τα χρόνια έστω που απομένουν να κατορθώσει και να κάνει μία χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, και να παράγει επιτέλους έργο, αφήνοντας πίσω του τα λογής – λογής φαντάσματα του παρελθόντος και τις κινήσεις εντυπωσιαμού.»  

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΧΑΝΙΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook