Το απόλυτο δράμα έζησε μια μητέρα από τη Βρετανία, η οποία μετά από 16 αποβολές κατάφερε να φέρει στον κόσμο ένα μωρό «θαύμα». Ωστόσο δεν φανταζόταν το άσχημο παιχνίδι που της επεφύλασσε η μοίρα.

Όπως διαβάζουμε στην «Daily Mail», η 32χρονη Λίζι Άλεν μετά από μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη, έπλεε σε πελάγη ευτυχίας, κρατώντας στην αγκαλιά της την νεογέννητη Φλερ Ρόουζ Άλεν.

To κοριτσάκι γεννήθηκε πρόωρο (2,5 μήνες νωρίτερα), και ζύγιζε μόλις ένα κιλό και 800 γραμμάρια. Παρ΄όλ΄αυτά, κατάφερε να επιβιώσει.

Η ευτυχία αυτή όμως, κράτησε μόλις 15 μήνες, καθώς μια μέρα η ενάμιση έτους κορούλα της ξύπνησε με υψηλό πυρετό. Πιστεύοντας πως απλά είχε κάποιο μικρόβιο, της έδωσε να πιει ένα φάρμακο με νερό.

Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα η κατάσταση της μικρής επιδεινώθηκε ραγδαία, με αποτέλεσμα το 15 μηνών κοριτσάκι να πάθει τέσσερις καρδιακές προσβολές και να πεθάνει.

Μιλώντας για τον χαμό της κόρης της, η Λίζι Άλεν θέλησε να ευαισθητοποιήσει κι άλλες μητέρες ώστε να μην τους συμβεί κάτι παρόμοιο:

«Μια μέρα πριν πεθάνει, η Φλερ Ρόουζ ήταν τόσο υγιής. Γελούσε και έπαιζε. Μερικές ώρες μετά, η κατάσταση της άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία μπροστά στα μάτια μας.  Είχε υψηλό πυρετό και εξανθήματα. Μετά από τέσσερις καρδιακές προσβολές που υπέστη, οι γιατροί μας είπαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο για εκείνη. Η διάγνωση ήταν στρεπτοκοκκική μηνιγγίτιδα, ένα βακτηριακό στέλεχος της ασθένειας».

Πλέον, η οικογένεια της αδικοχαμένης Φλερ Ρόουζ, θέλει να ξεκινήσει εκστρατεία ώστε να ενημερώσει τους γονείς για τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας:

«Συνήθως οι γονείς κοιτάνε τα εξανθήματα, αλλά στην κόρη μας εμφανίστηκαν πολύ αργότερα. Έδειχνε χαρούμενη και υγιής, αλλά το μικρόβιο την σκότωνε από μέσα. Ήταν πολύ μικρή για να μας εξηγήσει τι ένιωθε. Δεν μπορούσε να μου πει “μαμά πονάνε τα μάτια μου” ή “μαμά πονάει η κοιλιά μου”», τόνισε

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook