Πρόταση για τη σύσταση Ταμείου κοινωνικής οικονομίας υπέβαλε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με αντικείμενο την καταπολέμηση της ανεργίας.

Στις δράσεις της κυβέρνησης περιλαμβάνονται ολοκληρωμένα τοπικά σχέδια απασχόλησης, προγράμματα ΟΑΕΔ και «Οδικός Χάρτης» για τις επιχειρήσεις.

Το Ταμείο κοινωνικής οικονομίας θα στηρίξει προγράμματα κοινωνικής εργασίας, στο πλαίσιο της δημιουργίας συνεταιριστικών ομάδων ή επιχειρήσεων που θα αποτελούνται από άνεργους ή ευπαθείς ομάδες και θα προσφέρουν κοινωνική εργασία.

Σε ό,τι αφορά την κοινωνική εργασία, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η επέκταση των κοινωνικών τιμολογίων.

Τα τοπικά προγράμματα απασχόλησης θα εκπονηθούν ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής, ενώ όπου το πρόβλημα της ανεργίας είναι εντονότερο θα δίνονται κίνητρα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Αναμένεται επίσης να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και μέσω ΣΔΙΤ, με τον προϋπολογισμό 150-200 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εργασίας που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που υλοποιείται τώρα, έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 160.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες ουσιαστικά -όπως επισημάνθηκε- είναι διπλάσιες, καθώς υπάρχει σχετική ρήτρα για 1+1 θέση εργασίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook