Η συνεχής βελτίωση των οικονομικών του Δήμου Ιεράπετρας αποτυπώνεται στον Ισολογισμό Χρήσης του 2015 που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Οκτωβρίου 2016.

Όπως φαίνεται ο Δήμος Ιεράπετρας στη χρήση του 2015 παρουσίασε θετικά αποτελέσματα (πλεόνασμα) της τάξεως των 574.567,15 ευρώ γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα βελτίωσης της πιστοληπτικής του ικανότητας για πρώτη φορά τα τελευταία έτη.

Η αύξηση που παρουσίασαν τα λειτουργικά έσοδα σε σχέση με τη χρήση του 2014 κατά ποσό 1.003.800 ευρώ, η μείωση των λειτουργικών εξόδων σε σχέση με την προηγούμενη χρήση  κατά 377.925 χιλιάδες ευρώ, καθώς και των ανόργανων εξόδων που δεν αφορούν άμεσα τη λειτουργία του Δήμου κατά ποσό 1.358.170 ευρώ αποτελούν γεγονότα που συνέβαλαν σημαντικά στην βελτίωση των οικονομικών μεγεθών και στο θετικό πλέον αποτέλεσμα.

Χαρακτηριστικό της βελτιωτικής πορείας των οικονομικών του Δήμου Ιεράπετρας συγκριτικά με το έτος 2014 είναι και το γεγονός ότι η πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου ανέρχεται πλέον στο ανώτατο όριο των 646 χιλιάδων ευρώ έναντι του μηδενικού ποσού για δανεισμό που διέθετε ο Δήμος Ιεράπετρας στη χρήση του 2014.

Στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τις Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας και στη συστηματική δουλειά για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από προηγούμενα έτη  αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Όπως τόνισε « η διοίκηση του Δήμου προχωρά στην όσο το δυνατό ορθολογική διαχείριση  πόρων – δαπανών, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξυγίανση των οικονομικών με την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από παρελθόντα έτη. Παρά τις απρόβλεπτες οικονομικές υποχρεώσεις προηγούμενων δημοτικών αρχών που για το έτος 2015 έφτασαν το ποσό των  250.539,07 ευρώ  το οποίο και καλύψαμε, και παρόλες τις οικονομικές δυσκολίες της περιόδου μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές, περιορίζοντας αδυναμίες και ενδεχόμενους κινδύνους, επιδιώκουμε τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του δήμου Ιεράπετρας, γεγονός που αποτυπώνεται πλέον και στον ισολογισμό με τη βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας και της δυνατότητας δανεισμού που το 2014 δεν υπήρχε»

Η παρούσα βελτίωση αποτελεί την αρχή της προσπάθειάς μας, δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για το ότι το 2016 η εικόνα των οικονομικών του Δήμου Ιεράπετρας θα είναι  ακόμα καλύτερη. «Επιδίωξή μας θα αποτελέσει η ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση και τακτοποίηση των οικονομικών με την επικράτηση ενός καθεστώτος ισονομίας προκειμένου να δημιουργήσουμε κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης και προόδου στον Δήμο Ιεράπετρας» επισήμανε ο Δήμαρχος, ευχαριστώντας παράλληλα  την Γενική Γραμματέα, κα. Ρίτσα Χριστοδούλου, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Μάνωλη Φραγκούλη και τους εργαζομένους στην Οικονομική Υπηρεσία και το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Ιεράπετρας για την καθημερινή προσπάθειά τους για την βελτίωση των οικονομικών του Δήμου  μέχρι και σήμερα.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook