Επίθεση εξαπολύουν οι “Έμποροι των Χανίων” στην απόφαση να καταργηθούν φέτος μετά απο δέκα χρόνια τα σεμινάρια για τους εργαζομένους απο τα ΛΑΕΚ  και από τις ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων-μέλών.

“Με μεγάλη απογοήτευση και λύπη πληροφορηθήκαμε στο τελευταίο συμβούλιο του Εμπορικού συλλόγου Χανίων ότι τα σεμινάρια που δικαιούνται οι εργαζόμενοι από τα ΛΑΕΚ και από τις ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων-μέλών δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος μετά από τουλάχιστον 10 χρόνια που γίνονταν χωρίς διακοπή. Τα σεμινάρια αυτά αφορούν τους εργαζομένους, δεν έχουν καμία επιβάρυνση σε κανέναν και χρηματοδοτούνται από τις εισφορές των επιχειρήσεων στο κράτος.

Επίσης είναι επιδοτούμενα για τους εργαζόμενους και για τον Εμπορικό σύλλογο που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι και επιμορφώνονται και πληρώνονται. Ακόμα ο Εμπορικός σύλλογος λαμβάνει μια οικονομική ενίσχυση που τον βοηθάει να πραγματοποιήσει περαιτέρω δράσεις για τα μέλη του.

Η πλειοψηφούσα παράταξη που εκπροσωπείτε από τον κύριο Βουρλάκη και την ΠΑΣΕΒΕ προσκείμενη στο ΚΚΕ πιστή στις παραδόσεις της δεν διστάζει να απορρίπτει με  «ελαφρά συνείδηση» επιμορφωτικά σεμινάρια που αποσκοπούν στο πολυτιμότερο αγαθό του σήμερα: «την γνώση» Φαίνεται δεν έχουν αντιληφθεί ότι εργαζόμενος και επιμόρφωση είναι 2 έννοιες αλληλένδετες. Οι δικαιολογίες τους δυστυχώς αγγίζουν τα όρια του παραλόγου. Δεν τους ταράζει τίποτα ακόμα και το γεγονός ότι όλα τα τελευταία σεμινάρια με θέματα ποικίλης ύλης όπως (Ισπανικά, Διαχείριση συγκρούσεων, Ρώσσικα κλπ) είχαν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία με την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων.

Εμείς σαν μειοψηφούσα παράταξη και ως «Έμποροι των Χανίων» καταδικάζουμε την απόφαση αυτή του Δ.Σ και ζητάμε άμεσα να πάρουν την πάρουν πίσω έστω και την ύστατη ώρα πριν τους εκθέσει ανεπανόρθωτα. Κανείς δεν έχει τέτοιο δικαίωμα και μάλιστα όταν τα λεφτά αυτά είναι ήδη πληρωμένα από τις επιχειρήσεις των Χανιωτών. Τέλος, δυστυχώς για άλλη μια φορά οι εμπορικός σύλλογος Χανίων και η διοίκηση του δείχνει να είναι αποκομμένη από την πραγματικότητα δηλαδή από τα μέλη του, τους εργαζόμενους και να τραβάει την δική του κομματική πορεία. Αγαπητοί συνάδελφοι εμείς οφείλουμε από την πλευρά μας να ενημερώσουμε τα μέλη μας γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως το δικαίωμα στην μόρφωση δεν μπορεί κανένας να το στερήσει στους εργαζόμενους μας και κατά συνέπεια σε εμάς τους ίδιους. “

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook