To νέο οργανωτικο-διοικητικό μοντέλο λειτουργίας τόσο της Κεντρικής Υπηρεσίας όσο και των Αποκεντρωμένων Δημοτικών Καταστημάτων του Δήμου Χανίων παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη 1/2/2011 το απόγευμα από τη δημοτική αρχή των Χανίων στα Δημοτικά καταστήματα της Δημοτικής Ενότητας Σούδας και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Κατά τη διάρκεια συναντήσεων με τα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων των Δημοτικών Ενοτήτων Σούδας και Ελευθερίου Βενιζέλου, καθώς και με τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους των εν λόγω περιοχών η δημοτική αρχή των Χανίων αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Χανίων, Εμμανουήλ Σκουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Γαβριήλ Κουρή, τους Αντιδημάρχους Χανίων, Ελευθέριο Αμπαδιωτάκη, Εμμανουήλ Κεμεσίδη, Δημήτρη Λειψάκη, Μανούσο Λιονάκη, Νικόλαο Ξυνίδη, Κωνσταντίνο Πρωτοπαπαδάκη και Χρυσούλα Μιχαηλάκη, και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Χριστίνα Φραγκογιάννη, παρουσίασε το νέο μοντέλο οργάνωσης και διοίκησης του Δήμου και των Αποκεντρωμένων Καταστημάτων. Παράλληλα δόθηκαν οι κατευθύνσεις για τη διαδικασία σύνταξης του προϋπολογισμού των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Ειδικότερα, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σούδας ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, τόνισε ότι βασικός άξονας όλων των ενεργειών, που προωθούνται, είναι η αντίληψη για έναν ενιαίο Δήμο. «Οι πολίτες κάθε Δημοτικής Ενότητας θα πρέπει να εξυπηρετούνται», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, συμπληρώνοντας ότι «καθημερινό μας μέλημα είναι η βέλτιστη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών, σε όποια δημοτική ενότητα και αν αυτοί κατοικούν».

Επιπρόσθετα, ο κ. Σκουλάκης εξέφρασε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής τα παλιά Δημαρχεία να καταστούν ζωντανά κύτταρα των τοπικών κοινωνιών και επεσήμανε ότι «Οι Αίθουσες των Δημοτικών Συμβουλίων θα εξακολουθούν να λειτουργούν ως χώροι πολιτισμού, εκδηλώσεων, συσκέψεων, κ.λ.π.».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Χανίων, Κωνσταντίνος Πρωτοπαπαδάκης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Δημοτικών Ενοτήτων για τη διαδικασία, που ακολουθείται αναφορικά με τη σύνταξη του προϋπολογισμού. Παράλληλα, ο κ. Πρωτοπαπαδάκης γνωστοποίησε μεταξύ άλλων ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση των ανταποδοτικών τελών στον Δήμο Σούδας.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τα Τεχνικά Έργα, Εμμανουήλ Κεμεσίδης, έκανε ειδική αναφορά στην καταγραφή των αναγκών, που πρέπει να διενεργηθεί σε κάθε Δημοτική Ενότητα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να τεθούν οι προτεραιότητες και να συνταχθούν οι σχετικές μελέτες εν όψει της σύνταξης του προϋπολογισμού.

Την Τετάρτη 2/2/2011 το απόγευμα η δημοτική αρχή των Χανίων θα επισκεφθεί στις 17.00 το Δημοτικό Κατάστημα Θερίσου και στις 19.30 το Δημοτικό Κατάστημα Νέας Κυδωνίας.

Οι επισκέψεις στα Αποκεντρωμένα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου Χανίων εντάσσονται στο πλαίσιο της βούλησης της νέας δημοτικής αρχής των Χανίων για συνεχή διάλογο και συνεργασία, με απώτερο στόχο την αξιοποίηση όλων των προτάσεων για την ανάπτυξη στο νέο Δήμο, την προώθηση των μείζoνων προβλημάτων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook