Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  τo Σάββατο 5 Νοέμβρη η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΤΟ Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ στα Παλαιά Ρούματα προς τιμήν των νεκρών και δολοφονημένων μαχητών του ΔΣΕ στον Δήμο Πλατανιά. Η εκδήλωση εντάσσεται στις εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στα 70χρονα του ΔΣΕ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ. 

Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας της ΤΕ Υπαίθρου Χανίων, Αλέκος Μαρινάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Νεκτάριος Μπομπολάκης εκ μέρους της ΚΟ Παλαιών Ρουμάτων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτής του ΚΚΕ ο οποίος αναφέρθηκε στην επικαιρότητα του δίκαιου αγώνα του ΔΣΕ και την επικαιρότητα του στις σημερινές συνθήκες. (βλ. ομιλία στα συνημμένα).

Στον χώρο υπήρχε έκθεση με τα βιογραφικά σημειώματα 72 μαχητών του ΔΣΕ που έπεσαν ηρωικά για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ενώ προβλήθηκε και ντοκιμαντέρ της ΤΕ Υπαίθρου το οποίο δημιουργήθηκε για την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ακολούθησε συνεστίαση με παραδοσιακό φαγητό και κρητική μουσική από τους Μιχάλη Λουφαρδάκη και Αντώνη Βερυκάκη. Ξεχωριστή στιγμή ήταν τα αντάρτικά τραγούδια που έπαιξαν και τραγούδησαν οι κνίτες και οι κνίτησσες στο τέλος της βραδιάς. 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook