Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε σήμερα για πρώτη φορά  το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Costa neoRiviera της εταιρείας Costa Cruises. 

Το πλοίο με χωρητικότητα 2.453 επιβάτες και 765 άτομα πλήρωμα κατέφθασε στη Σούδα στις 07:30 ενω αναχώρησε απο το λιμάνι πριν απο λίγη ώρα.Το κρουαζιερόπλοιο ενώ αρχικά είχε προγραμματισθεί να καταπλεύσει στην Μύκονο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών άλλαξε το πρόγραμμα του με προορισμό τα Χανιά.

Οπως γράφει ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων και συνεργάτης του Δήμου Χανίων Κώστας Μπροκαλάκης " η πολυτελής εταιρεία κρουαζιερόπλοιων COSTA CRUISES επισκέφθηκε σήμερα για πρώτη φορά, εκτάκτως, το Λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων με το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Costa neoRiviera, λόγω κακών καιρικών συνθηκών στη Μύκονο όπου ήταν προγραμματισμένο να καταπλεύσει. Το πλοίο με χωρητικότητα 1.700 επιβάτες και 670 άτομα πλήρωμα κατέπλευσε στη Σούδα στις 7:30 προερχόμενο από τον Πειραιά και θα αναχωρήσει το βράδυ με προορισμό την Σαντορίνη.

Το πλοίο Costa neoRiviera ανακαινίσθηκε το 2013 και διαθέτει 624 καμπίνες εκ των οποίων 94 σουίτες, 5 εστιατόρια, 6 μπαρ, 3 πισίνες, θέατρο, γήπεδο μπάσκετ & βόλεϊ, γήπεδο μίνι γκολφ, αίθουσα σπα κλπ. Ανήκει στην κατηγορία των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων της μεσαίας κατηγορίας, η διακόσμηση του παραπέμπει στην Ιταλική και Γαλλική Ριβιέρα και επισκέπτεται όχι μόνο γνωστούς αλλά κυρίως ανερχόμενους προορισμούς.

Η εταιρεία COSTA CRUISES είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας, ανήκει στον όμιλο της Carnival Plc (την μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο) και έχει στο στόλο της 11 πλοία.

Η επιλογή του λιμένα της Σούδας μεταξύ άλλων λιμανιών στην ευρύτερη περιοχή για την έκτακτη αυτή προσέγγιση του πλοίου, είναι αποτέλεσμα της αναλυτικής παρουσίασης του λιμένα της Σούδας και του προορισμού των Χανίων που κάναμε ως Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων σε υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας στα κεντρικά της γραφεία στη Γένοβα της Ιταλίας τον Ιούνιο του 2015 και επιβεβαιώνει τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί για τα Χανιά στον τομέα της κρουαζιέρας.

Επίσης, σήμερα κατέπλευσε στο Λιμάνι της Σούδας και το κρουαζιερόπλοιο Vision of the Seas της εταιρείας Royal Caribbean International. Το πλοίο με χωρητικότητα 2.435 επιβάτες και 765 άτομα πλήρωμα κατέπλευσε στη Σούδα στις 8:00 προερχόμενο από τον Πειραιά και θα αναχωρήσει στις 16:00 με προορισμό το Αργοστόλι."