Την Τέταρτη 16 Νοέμβριου 2016, εγκαινιάζεται στο Μιλάνο η έκθεση “Art in Movement” της Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, στα  πλαίσια του 34ου FICTS Festival, του Μιλάνου  (Festival International Cinema Culture, TV, Sports) στο ιστορικό Palazzo Giureconsulti.

Στην πλατεία του Duomo του Μιλάνου εκεί όπου το 1700 ιδρύθηκε το πρώτο χρηματιστήριο της Ιταλίας και σήμερα στους τελευταίους ορόφους του στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ιταλίας.

Με τα εγκαίνια της έκθεσης «Art in Movement» της  Ελληνίδας ζωγράφου Μίνας Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, θα ανοίξει η τελετή απονομής των βραβείων διεθνούς κύρους του αθλητικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, που απονέμονται κάθε χρόνο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ficts του Μιλάνου.

Με αφορμή το έτος Ολυμπιακών Αγώνων 2016, το Μιλάνο θα φιλοξενήσει από τις 16 έως τις 21 Νοεμβρίου το «Sport Movies & TV 2016 – 34th Milano International FICTS Fest», στο οποίο συμμετέχουν οι διακριθέντες από 18 φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκαν στις πέντε ηπείρους.

Η τελετή έναρξης του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, με την απονομή του ύψιστου βραβείου «Guirlande d’ Honneur», το οποίο λαμβάνουν προσωπικότητες για τη σημαντική τους συμβολή στην προώθηση πολιτιστικών και ηθικών αξιών, στο πλαίσιο του αθλητισμού. Της απονομής θα προηγηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης της Ελληνίδας ζωγράφου

Η έκθεση πραγματοποιείται με την χρυσή χορηγία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, και μετά το πέρας της στο Μιλάνο, μέρος των έργων θα εκτεθούν στην αίθουσα τέχνης της ΕΘΝΙΚΗΣ στην ΣΤΟΑ ΚΟΡΑΗ.

Την έκθεση θα προλογίσει ο σπουδαίος Ιστορικός – κριτικός της Τέχνης Flavio Caroli, μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός Διευθυντής του Palazzo Reale και συγγραφέας σημαντικών βιβλίων Τέχνης, παρουσία του Ιταλού Υπουργού Πολιτισμού και προσωπικοτήτων από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού από το διεθνές στερέωμα.

Η έκθεση αποτελεί φόρο τιμής στον μεγάλο Ιταλό αθλητή Ολυμπιονίκη Pietro Mennea,  λόγιο και Ευρωβουλευτή που πριν 3 χρόνια απεβίωσε σε ηλικία 59 ετών. Η σύζυγος του Emmanulla Mennea θα παραστεί στην εκδήλωση.
Το έργο «Pietro Mennea», το οποίο ο ίδιος θέλησε να είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του “VIA COL VENTO”,  εκτίθεται σε διάφορες μορφές διάδρασης, η φιγούρα του αθλητή  σε αλουμίνιο όπου ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να συνομιλεί και καθρεφτίζεται με αυτόν.
Τα έργα μεγάλων διαστάσεων, εκτίθενται σε 2 ενότητες 40 έργα και επικοινωνούν μέσω των επιβλητικών τόξων και στοών της “Sala delle Esposizione” του Palazzo.

Η Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη έχει σημαντικές διακρίσεις στην καριέρα της, για το έργο της το οποίο συχνά εμπνέεται από τον αθλητισμό. Χαρακτηριστικά, έχει τιμηθεί με το βραβείο «Guirlande d’ Honneur» το 2004 και το 2008, για τη σημαντική παρουσία της στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα του Πεκίνου, το 2002 με το βραβείο της USSA United States Sports Academy “Sport Artist of the year 2002”  καθώς και με το ύψιστο βραβείο της IOC «Art and Sports» από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, που δόθηκε για πρώτη φορά σε καλλιτέχνη. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook