Μια αναδρομή στην 11η Σεπτεμβρίου 2001 και τις ημέρες που ακολούθησαν μέσα από τα μάτια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, επιχειρεί ντοκιμαντέρ του National Geographic, το οποίο θα προβληθεί στις 5 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν από την 10η επέτειο των φονικών επιθέσεων.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ντοκιμαντέρ, αναφέρει το in.gr, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ περιγράφει την προσωπική του εμπειρία από τις πρώτες ώρες και ημέρες μετά τις επιθέσεις.

Απαντά στις κατηγορίες που είχαν εκφραστεί για την αντίδρασή του μόλις πληροφορήθηκε τις επιθέσεις, στη διάρκεια επίσκεψής του σε ένα σχολείο.

«Η πρώτη αντίδρασή μου ήταν θυμός. Ποιος μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο στην Αμερική;» λέει.

Προσθέτει ότι όταν ο Άντριου Καρντ του ψιθύρισε στο αυτί για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, προσπάθησε να παραμείνει «ήρεμος» για να μην ταράξει τα παιδιά που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Αναφέρεται, επίσης, στην επίσκεψή του στο Ground Zero στη Νέα Υόρκη, στις 14 Σεπτεμβρίου.

«Από τον αέρα έμοιαζε με μια γιγαντιαία πληγή. Αλλά μόλις έφτασα στο χώρο, ήταν σαν να περπατούσα μέσα στην κόλαση» είπε.

Την ημέρα πριν από τη διήμερη συνέντευξη του National Geographic Channel με τον Πρόεδρο Bush, έγινε η εξαγγελία από τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν σκοτώσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ηγέτη της Αλ Κάιντα, της οργάνωσης πίσω από τις επιθέσεις στου Δίδυμους Πύργους.

Ο Τζορτζ Μπους αναφέρθηκε σε αυτό λέγοντας: «Ο πρόεδρος Ομπάμα μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε σκοτωθεί. Του έδωσα συγχαρητήρια, σε αυτόν και στις ειδικές επιχειρήσεις, που διεξήγαγαν μια πολύ επικίνδυνη αποστολή. Ήμουν ευγνώμων. Δεν ένιωσα καμία μεγάλη αίσθηση ευτυχίας ή αγαλλίασης. Αισθάνθηκα ότι δόθηκε ένα κλείσιμο. Και αισθάνθηκα ευγνώμων που είχε αποδοθεί δικαιοσύνη».

«Η 11η Σεπτεμβρίου θα είναι μια ημέρα στο ημερολόγιο […] Για εμάς που τη βιώσαμε θα είναι μια ημέρα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ» καταλήγει.

Δείτε εδώ απόσπασμα από τη συνέντευξη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook