Ήταν στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου όταν είχε έρθει στην επιφάνεια ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με δύο αστέγους στην Ιεράπετρα, οι οποίοι για καιρό έγιναν «μπαλάκι» μεταξύ των υπηρεσιών και όπως φαίνεται τα προβλήματά τους δεν φαίνεται να τελειώνουν.

Το πρόβλημα αρχικά είχε προκύψει όταν μετά από παράπονα είχαν χάσει την προσωρινή τους στέγη σε κατοικία στην Ιεράπετρα και μόνοι τους μεταφέρθηκαν σε κεντρική παραλία της Ιεράπετρας. Εκεί τα παράπονα συνεχίστηκαν και τότε ο Δήμος Ιεράπετρας χρησιμοποιώντας ένα όχημα της υπηρεσίας καθαριότητας μετέφερε, μετά και τη σύμφωνη γνώμη τους όπως τότε είχε τονιστεί εκ μέρους του Δήμου, τους δύο ανθρώπους αρχικά σε άλλη απομονωμένη παραλία και στη συνέχεια μετά από πολλές αντιδράσεις στο Γηροκομείο της πόλης. Θυμίζουμε ότι όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν βγάλει κοινή ανακοίνωση καταδικάζοντας τους χειρισμούς του Δήμου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας, κ Φραγκούλης, μιλώντας εκείνη την περίοδο για το θέμα, είχε καλέσει τους πολίτες της Ιεράπετρας να προσφέρουν στέγη σε αυτούς τους δύο ανθρώπους ενόψει του φετινού χειμώνα, με τις υπηρεσίες του Δήμου να φροντίζουν για την συντήρηση του χώρου και να έχουν την ευθύνη του. Το κάλεσμα αυτό είχε άμεση ανταπόκριση από μια ακροάτρια του Ράδιο Λασίθι η οποία προσέφερε επ’ αόριστον ένα σπίτι το οποίο δεν χρησιμοποιούσε. Σειρά πήραν οι υπηρεσίες του Δήμου οι οποίες έκριναν κατάλληλο το χώρο και μετά από κάποιες επιδιορθώσεις, μετέφεραν εκεί τους δύο άστεγους.

Τώρα δύο μήνες μετά τα προβλήματα επανέρχονται με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι να εκφράζει πολλά παράπονα για το χειρισμό του θέματος από τον Δήμο. Όπως μας λέει, οι υποσχέσεις ότι θα υπάρξει μια εγγύηση για τα έξοδα του σπιτιού δεν έχουν τηρηθεί και οι λογαριασμοί έχουν αρχίσει να έρχονται. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο αφού η ίδια είναι δέκτης πολλών παραπόνων από την γειτονιά που βρίσκεται το σπίτι. Όπως μας λέει ο άνδρας αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνος του και η γυναίκα φεύγει από το σπίτι για μεγάλα διαστήματα οπότε δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα υγιεινής. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου φροντίζουν για τα βασικά, η ίδια τονίζει πως δεν υπάρχει παράπονο σε αυτό το θέμα, όμως οι γείτονες την κατηγορούν ότι έχει όφελος από την παραχώρηση του σπιτιού.

Πλέον όπως μας λέει η ίδια, δίνει περιθώριο τρεις μέρες στο Δήμο Ιεράπετρας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με την πληρωμή των λογαριασμών, αλλιώς να φροντίσει να απομακρυνθούν οι δύο άστεγοι.

Η επικοινωνία με τους αρμόδιους στο Δήμο Ιεράπετρας για σήμερα δεν ήταν εφικτή, όμως το Γηροκομείο Ιεράπετρας είναι ενήμερο για τα προβλήματα και όπως μας λέει ο πρόεδρος κ. Αγγελάκης, υπάρχει θέληση να μετακινηθεί ο άνδρας πίσω στο Γηροκομείο, κάτι που όμως δεν γίνεται τώρα αφού δεν υπάρχουν θέσεις, ενώ ο ίδιος προτείνει την μεταφορά του στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στον Άγιο Νικόλαο.

radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook