Ενα μείζον θέμα που συζητήθηκε στο προγούμενο δ.σ Χανίων ήταν το "χάος στα οικονομικά της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ-Κ.Α.Μ" όπως το αποκάλεσε ο τέως πρόεδρος της επιχείρησης, κ.Βαρουδάκης.

Μάλιστα ο ίδιος απηύθυνε ευθυνες στην προηγούμενη δημοτική αρχής, αναφέροντας χαρακτηριστικά οτι "Ακόμα πληρώνω εκκρεμότητες από την εποχή της κας Αγγελάκη"

Φυσικά αυτά τα λόγια προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της προηγούμενης δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης του κύριου Σκουλάκη, "Χανιά μαζί για τον δήμο μας".

«Κατά την πάγια πλέον τακτική του με τα επικοινωνιακά παιχνίδια, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Βάμβουκας, προσπαθεί να... αιτιολογήσει τόσο την «ανεπάρκειά του» όσο και την «ανεπάρκεια» της πρώην προέδρου της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.- Κ.Α.Μ, Αμαλίας Κωτσάκη, στην Διοίκηση της Επιχείρησης.

Με αφορμή τον Ισολογισμό του 2015 της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.- Κ.Α.Μ, ο οποίος ήρθε προς συζήτηση στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Βάμβουκας και η Δημοτική Αρχή, επιχειρούν να… συγκαλύψουν την «αταξία» και την «κακοδιαχείριση» στην Επιχείρηση, επί Διοικήσεώς τους. Μάταια όμως.

Τα πεπραγμένα χρήσης του 2015, που παρουσιάστηκαν στον Ισολογισμό, και η απαλλαγή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης των μελών του Δ.Σ. και των ορκωτών λογιστών της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.- Κ.Α.Μ – που ζητείται για πρώτη φορά – αποτελούν αδιάσειστα στοιχεία:

Ζημίες ύψους -601.558 ευρώ για το έτος 2015 και ταμειακό υπόλοιπο μόλις 49.834 ευρώ σε αντίθεση με το 2014 που η Επιχείρηση έκλεισε με κέρδη 58.376 ευρώ και ταμειακό υπόλοιπο 323.500 ευρώ.

Οι δείκτες του ισολογισμού για την χρηματοοικονομική επίδοση της Επιχείρησης μαρτυρούν την κακοδιοίκηση, την δαπανηρή λειτουργία της και την αναποτελεσματικότητά της. 

Επιβεβαιώνουν δε, όλα εκείνα τα οποία τόσο καιρό τώρα καταγγέλλαμε: Την ανύπαρκτη παραγωγή έργου και δράσεων, τον σχεδιασμό «ελιτίστικων» πολιτιστικών εκδηλώσεων για «τους λίγους» με εμφανή την απουσία εκδηλώσεων στις περιαστικές περιοχές, την προβληματική λειτουργία των κοινωνικών δομών ευθύνης της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.- Κ.Α.Μ. Και ακόμη, τους απλήρωτους εργαζόμενους και τις μεγάλες βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις (οφειλές σε προμηθευτές κλπ) ύψους 462.000 ευρώ που αντιστοιχεί στο 41% του κύκλου εργασιών της Επιχείρησης!

Ο κ. Βάμβουκας και η Δημοτική Αρχή, θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ότι τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν πείθουν…

Και η Δημοτική μας Παράταξη, δικαιώνεται καθημερινά για τα καταγγελλόμενά της, όσο και αν αυτό δεν τους είναι αρεστό. 

Ελπίζουμε η νέα Διοίκηση της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.- Κ.Α.Μ. να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να «βάλει τάξη» στα οικονομικά της Επιχείρησης.

 Εμείς, θα περιμένουμε τα αποτελέσματα».