Στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης του μνημονιακού προγράμματος, κυβέρνηση, Ε.Ε και ΔΝΤ, διαπραγματεύονται και σχεδιάζουν την προώθηση νέων μνημονιακών, αντιλαϊκών μέτρων. Η διαδικασία αυτή σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί έως τις 5 Δεκεμβρίου. Ορισμένα από τα αντιλαϊκά μέτρα που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση  είναι:

–    «Υποκατώτατος μισθός» των 200 και 300 €  (!!!) σε ακόμα περισσότερους από τους 500.000 απασχολούμενους που σήμερα έχουν εισόδημα κάτω και από τον κατώτερο μισθό και σε όλους τους νεοεισερχόμενους στην εργασία. 
–     Κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
–     Αύξηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων στο 10 % για τις μεγάλες επιχειρήσεις και “short time work” (δηλ. «δουλειά» έως και μιας ώρας ημερησίως με αντίτιμο ένα «κουπόνι κοινωνικής στήριξης»). 
–    Κατάργηση των τριετιών και  των μισθολογικών ωριμάνσεων .
–    Χορήγηση του επιδόματος ανεργίας στους …. εργοδότες για να προσλαμβάνουν φτηνό  εργατικό δυναμικό!!!
–    Κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» στις υφιστάμενες κύριες συντάξεις οι οποίες μετά τον επαναϋπολογισμό  που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου παραμένουν υψηλότερες από τις νέες. 
–    Μείωση του αφορολογήτου κάτω από το σημερινό όριο των 8.600 ευρώ και την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών!!!
–    Επιπλέον, το ΔΝΤ και η ΕΕ εκτιμούν ότι σε αντίθεση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, το δημόσιο έμεινε αλώβητο στην κρίση, Ζητούν απολύσεις στο δημόσιο, αμφισβητώντας ευθέως την μονιμότητα. Ζητούν αξιολόγηση που θα οδηγεί σε απόλυση ή σε πλήρη μισθολογική και βαθμολογική στασιμότητα (κυρίως στους μεγάλους κλάδους του δημοσίου: παιδεία, υγεία κλπ) για όλο τον εργάσιμο βίο, όταν υπάρχει αρνητική αξιολόγηση σε τρεις αξιολογήσεις!!!
–    Ανοίγει ξανά και το ζήτημα των μισθολογίων στο δημόσιο, θυμίζουμε εδώ ότι ο μνημονιακός κόφτης παραπέμπει ευθέως στις προσωπικές μισθολογικές διαφορές που περιλαμβάνει το υπάρχον μισθολόγιο.
–    Νέος συνδικαλιστικός νόμος που περιορίζει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία, ενώ νομιμοποιεί το lock out και την εργοδοτική αντεκδίκηση.
–     Επίσπευση του γενικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της χώρας και την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων όλων των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών
–    Στην εκπαίδευση η τήρηση του κανόνα 1:5 για τις προσλήψεις θα οδηγήσει στη γενίκευση της ελαστικής εργασίας και χιλιάδες συναδέλφους στη θέση του μόνιμα αναπληρωτή.
     Την Πέμπτη 24 Νοέμβρη θα είμαστε όλοι  στους δρόμους, θα απεργήσουμε, διεκδικώντας για μας και τα παιδιά μας  το δικαίωμά μας στην εργασία, με  αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις , ενάντια στην αξιολόγηση που επανέρχεται , τις νέες μειώσεις μισθών που προβλέπονται από το μεσοπρόθεσμο, την καταστρατήγηση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, τις απολύσεις και την ελαστική εργασία  σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλα όσα μόλις λίγα χρόνια πριν, σταματήσαμε με   τους αγώνες μας. 
  Τώρα απαιτείται αγωνιστική κλιμάκωση και ενιαίος  αγώνας.  Η διάσπαση του εργατικού – υπαλληλικού κινήματος, η τακτική του κατακερματισμού των αγώνων και των απεργιών, οι εκ των υστέρων αντιδράσεις «για την τιμή των όπλων», αδυνατίζουν τη θέση των εργαζομένων και τον αγώνα για την υπεράσπιση των συλλογικών ταξικών συμφερόντων μας, οδηγούν στην ενίσχυση των τάσεων αποσυσπείρωσης και παθητικότητας, στην ήττα και  την αποδοχή των μέτρων της Κυβέρνησης και της 2ης αξιολόγησης. 
Είναι η στιγμή οι εργαζόμενοι να οργανώσουμε  τον αγώνα μέσα στα σωματεία μας, να δώσουμε το δικό μας παρών αντιδρώντας στο μέλλον που μας ετοιμάζουν. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 24/11/2016.

Όλοι στην συγκέντρωση στην πλ. Αγοράς , 10.30 π.μ.                                                                
Διεκδικούμε:

•    Μπλοκάρισμα των νέων αντιλαικών μνημονιακών μέτρων – σταθερή μόνιμη εργασία, μισθοί και συντάξεις αξιοπρέπειας για όλους. Ανάκτηση όλων των απωλειών της κρίσης, μισθούς και δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας
•    Άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο σχολείο, δημοτικό και νηπιαγωγείο. Διεκδικούμε επιστροφή του υπεύθυνου δασκάλου στο ολοήμερο, αμιγή τμήματα νε εναλλαγή στη βάρδια στο νηπιαγωγείο.  
•    Ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο). Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια εκπαίδευση. 
•    Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, πρόσληψη όλων των αναπληρωτών, τώρα. Σύσταση όλων των απαραίτητων οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων και απόδοσή τους σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες. Προσμέτρηση της ώρας σίτισης σε όλους όσους εμπλέκονται σε αυτήν

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook