Black Friday. Επειδή πολύς λόγος γίνεται για αυτήν, ας βάλουμε τα πράγματα στην αληθινή τους διάσταση. 

1) Τι είναι η Black Friday. 
Πρόκειται για μία εκπτωτική προωθητική ενέργεια εντός μίας εργάσιμης ημέρας. Ούτε ωράριο παραβιάζει, ούτε εργασιακά δικαιώματα.     

2) Που αποσκοπεί;
 Στην μαζική προσέλευση κόσμου, στην επίτευξη μεγάλου τζίρου και στην διαφήμιση του καταστήματος. 

3) Είναι χρήσιμη για τις μικρές επιχειρήσεις;
 Εάν γίνει σωστά, τότε ναι ( πολύ μεγάλο ποσοστό έκπτωσης, η προϊον προσφοράς κράχτης. Σε αντίθετη περίπτωση, λειτουργεί αρνητικά. 

4) Βοηθά τις πολυεθνικές;
 Φυσικά ναι, όπως και όλων των ειδών οι προωθητικές ενέργειες ( εκπτώσεις, προσφορές, διαφήμιση κλπ). 

5) Θα πρέπει να απαγορευτεί ( κατά την άποψη κάποιων ιδεολογικά προσκολλημένων) ; 
Φυσικά όχι γιατί με την ίδια λογική θα έπρεπε να απαγορευτούν και όλων των ειδών οι προωθητικές ενέργειες, τις οποίες –κατά κόρον- χρησιμοποιούν και όλα τα μικρά μαγαζιά. 

Εν κατακλείδι, η Black Friday δεν είναι τίποτε παραπάνω από μία προωθητική ενέργεια/εργαλείο, την οποία καλείται ο κάθε επιχειρηματίας  να κρίνει εάν ταιριάζει η όχι στην επιχείρηση του και ήδη στα Χανιά, πολλές μικρές επιχειρήσεις συμμετέχουν σε αυτήν. 

ΥΣ. Η ανακοίνωση του Ε.Σ.Χ. με τις κομμουνιστικές κορώνες ενάντια στον καπιταλισμό, δείχνει το  πόσο εκτός του σύγχρονου επιχειρείν βρίσκονται, δεδομένου ότι τα Χανιά είναι μία από τις 10 μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, με ιδιαίτερη τουριστική κίνηση και ο Εμπορικός σύλλογος μας θα έπρεπε να μπορεί να καταννοεί, βασικές εμπορικές πρακτικές. 

Ο Τάκης Ζερβουδάκης είναι πρώην πρόεδρος Ε.Σ.Χ. – μέλος Δ.Σ. Ε.Β.Ε.Χ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook