Σε απάντηση σχετικής αναφοράς που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Λασιθίου κ. Μιχ. Καρχιμάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής γνωστοποίησε τα ακόλουθα:

«Στην περιφέρεια τοπικής αρμοδιότητας του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας υφίσταται ο Δημοτικός Αερολιμένας Σητείας, ο οποίος σύμφωνα με τον Εθνικό Κανονισμό Ασφάλειας Αερολιμένα λειτουργεί μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κατά το χρόνο (ωράριο) λειτουργίας του ανωτέρω Αερολιμένα, διατίθεται για τη διενέργεια ουσιαστικών ελέγχων ασφαλείας, η κατωτέρω αναφερόμενη και προβλεπόμενη από το ισχύον σχέδιο ασφάλειας, αστυνομική δύναμη. Ήτοι, ένας αστυνομικός στον έλεγχο αποσκευών, ένας αστυνομικός στον έλεγχο χειραποσκευών, ένας αστυνομικός στον έλεγχο ταξιδιωτικών εγγράφων, εισιτηρίων και καρτών επιβίβασης, δύο αστυνομικοί (εκ των οποίων μία γυναίκα) για τη διενέργεια σωματικής έρευνας, ένας αστυνομικός στις πτήσεις για διενέργεια διαβατηριακού ελέγχου και έκδοσης προξενικών θεωρήσεων, όπου προβλέπεται, καθώς και ένας αστυνομικός εξωτερικά του Αερολιμένα στο χώρο άφιξης οχημάτων, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα τροχονόμου.

Στο σημείο αυτό διευκρινίζεται ότι ο ανωτέρω αερολιμένας κατά το χρόνο μη λειτουργίας του, επιτηρείται από εποχούμενη περιπολία του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης κατά τη θερινή περίοδο, ο εν λόγω αερολιμένας θα ενισχυθεί περαιτέρω με αστυνομικό προσωπικό, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας των εγκαταστάσεων, των υλικών μέσων, των εργαζομένων και των ταξιδιωτών, καθώς και η ευταξία-ευκοσμία που, μεταξύ άλλων, ασκεί ευεργετική επίδραση και στην εικόνα της περιοχής, αλλά και της χώρας γενικότερα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος».

anatolh.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook