Για την προσωπικότητα του και την προσφορά του στην Αρχαιολογία, στην ανάδειξη και προβολή της Αρχαίας Ελεύθερνας και της Κυκλαδικής Τέχνης τιμήθηκε σήμερα ο καθηγητή Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Νίκος Σταμπολίδη.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τις λαμπρές επιδόσεις του καθηγητή Νίκου Σταμπολίδη στην δημόσια ζωή, τα γράμματα, τις τέχνες και την επιστήμη.

Την εξαίρετη προσφορά αυτή στην τέχνη και τον πολιτισμό αναγνωρίζει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού των Χανίων κ.Βαρβάρη Περάκη που μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Νομίζω ότι είναι μια τιμή που του οφείλουμε, είναι ένας άνθρωπος που δεν εξυμνεί μόνο τα Χανιά και την Κρήτη, την Ελλάδα άλλα τον κόσμο όλο. Έδωσε φωνή και εξακολουθεί να δίνει στην άφαντη μέσα στους αιώνες ζωή των σημάτων του πολιτισμού μας όπως έρχονται από το βάθος του χρόνου και έκανε παρουσία την απουσία φέρνοντας στο φως την Ελεύθερνα. Μια πόλη ολόκληρη, ένα μικρό σύμπαν. Με τις ανασκαφές του ζει μια περιπέτεια στον αρχαίο κόσμο χαρίζοντας μας ένα θαυμαστό ταξίδι στον κόσμο.Για αυτούς αλλά και για άλλους πολλούς λόγους οφείλουμε να τον τιμήσουμε “

Απο την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων έκανε λόγο για έναν μεγάλο άνθρωπο του πολιτισμού.

“Ο Νίκος Σταμπολίδης δεν είναι μόνο ο συντοπίτης και ο συμπολίτης μας, για εμάς εδω στον δήμο Χανίων είναι ένας σύγχρονος ευεργέτης, που μας πάει εκεί στην αυγή του ελληνικού πολιτισμού και στα χρόνια του ομήρου και φωτίζει μέσα από την σκαπάνη του, επίμονα και αποτελεσματικά το παρελθόν μας και τον πολιτισμό μας. Χρειαζόμαστε πρότυπα σήμερα σε μια δύσκολη και ζοφερή εποχή για τον τόπο μας που πιστεύουν και οραματίζονται και να πράττουν για το κοινό καλό με πάθος και πίστη.

Ολόκληρο το βιογραφικό του Νίκου Σταμπολίδη, ΕΔΩ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook