Την πρώτη του νίκη στα φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα στην Ολλανδία όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του σημείωσε το Σάββατο ο Εργοτέλης που επικράτησε της Ολλανδικής Ντε Γκράαφτσαπ με 1-0. 
Σκόρερ για την κρητική ομάδα ήταν ο Μπουχαλάκης στο 48΄ με τον νεαρό μέσο να σημειώνει το πρώτο του τέρμα με τον Εργοτέλη αφού έγινε φέτος επαγγελματίας. 
Η εικόνα του αγώνα 
Όπως και στα προηγούμενα δύο φιλικά παιχνίδια έτσι και σε αυτό ο Νίκος Καραγεωργίου χρησιμοποίησε σχεδόν όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεση του για το ματς με την Ντε Γκράαφτσαπ. 
Ο μόνος που έπαιξε σε όλο τον αγώνα ήταν ο Αθανασίου που υπερασπίστηκε την εστία του Εργοτέλη στο σημερινό φιλικό ενώ στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν και το ντεμπούτο του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος του Κλαούντιο Νταντόμο που έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Ντε Γκράαφτσαπ και άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις. 
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για τον Εργοτέλη, ο οποίος στο δεύτερο μόλις λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ, όμως το σουτ του Φραγκουλάκη πέρασε ελάχιστα άουτ από το τέρμα του Τέρολ. Ο τερματοφύλακας των Ολλανδών αντέδρασε εντυπωσιακά στο 16’ στο σουτ του Μπουχαλάκη, μετά από την πάσα του Μπορούνο. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη καλή φάση για τη Ντε Γκάαφσααπ όταν ο Ρόουζ με σουτ ανάγκασε τον Αθανασίου στην πρώτη του καλή επέμβαση.
Η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία για την Ολλανδική ομάδα χάθηκε στο 35’ όταν ο Αθανασίου απόκρουσε αρχικά τη μπάλα, η οποία στη συνέχεια κτύπησε το δοκάρι του μετά την κεφαλιά του Ελ Χασναουϊ. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Φράνκελ αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή και αποβλήθηκε.
Στο τρίτο λεπτό της επανάληψης και έπειτα από κόρνερ του Φραγκουλάκη, ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα το σουτ του Χαντί πέρασε άουτ, ενώ στο 76’ ο Ρομάνο με απευθείας κτύπημα φάουλ έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ, σε ένα διάστημα που ο Εργοτέλης εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό του πλεονέκτημα είχε την υπεροχή.
Δέκα λεπτά πριν το τέλος ο Σαρρής τροφοδότησε τον Μπούντιμιρ ο οποίος από καλή θέση έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-0, καθώς το πλασέ που έκανε εξουδετέρωσε ο Τέρολ. Στο 82’ και στην καλύτερη ευκαιρία των Ολλανδών στο δεύτερο ημίχρονο ο Κουάλα με σουτ ανάγκασε με διπλή επέμβαση τον Αθανασίου να μπλοκάρει τη μπάλα. Τελευταία καλή φάση της φιλικής αναμέτρησης ήταν αυτή του 87ου λεπτού, όταν μετά από κάθετη πάσα του Ρομάνο στον Κουτσιανικούλη και πλασέ του τελευταίου, μπλόκαρε ο Τέρολ.
Ντε Γκράαφτσαπ: Terol, Frankel, Meijer, Wormgoor, Overgoor, Rose, Poepon, Evers, EL Hassnaoui, Johnson, Pavert.
Εργοτέλης: Αθανασίου, Γιαλούσης (35’ Χαντί), Πρωτογεράκης (46’ Νταντόμο), Κανδηλάκης (70’ Σαρρής), Γιοβάνοβιτς (70’ Χίμπλινγκερ), Κυριακίδης (70’ Σασιασβίλι), Μπουχαλάκης (70’ Ρομάνο), Φραγκουλάκης (70’ Μπέτο), Καρέλης (70’ Κουτσιανικούλης), Μπρούνο (70’ Μπούντιμιρ), Λεάλ (70’ Χρυσοφάκης).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook