Ο Επικεφαλής της Σύμπραξης Ενεργών Πολιτών του Δήμου Χερσονήσου εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε χθες.

“H Δημοτική Αρχή δεν έδωσε ουσιαστικά καμία απάντηση στα καυτά θέματα που τέθηκαν προ ημερησίας διατάξεως προς συζήτηση”, αναφέρει ο κ. Σέγκος και συνεχίζει “Ο ξεπεσμός και η αίσθηση διάλυσης και σήψης ήταν τα χαρακτηριστικά που κυριάρχησαν. Η πορεία αυτή της Δημοτική Αρχής θα είναι όμως μοναχική. Δεν θα την ακολουθήσουμε. Δεν θα σιωπήσουμε.”

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Χθες πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο έγινε αναφορά και στα επίμαχα θέματα για τα οποία μιλήσαμε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου . Δυστυχώς γίναμε μάρτυρες του απόλυτου ξεπεσμού της Δημοτικής Αρχής που δεν έχει καταλάβει που πατά και που βρίσκεται!!!! Όπως ήταν αναμενόμενο, κανένας από την Δημοτική Αρχή δεν φέρει ευθύνη ή για όλα φταίνε άλλοι.
Κοντολογίς, για το θέμα της Δημοτικής Περιουσίας η Δημοτική Αρχή έχει τη βούληση μας ενημερώσει, αλλά…….. δεν προλαβαίνει λόγο υπερβολικού φόρτου εργασίας η υπηρεσία!!!!!! Κατά τα άλλα η Δημοτική Αρχή προστατεύει τη περιουσία του Δήμου, την οποία και η ίδια απ΄ ότι φαίνεται δεν γνωρίζει την κατάστασή της, γεγονός που αποδείχθηκε με το χαμένο πια κτήριο του Ειρηνοδικείου Χερσονήσου.
Για το θέμα της κατάστασης του ΧΥΤΑ Χερσονήσου και του σχεδόν κορεσμένου κύτταρου, η Δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει τίποτε στην ώρα της και ότι πραγματοποιεί με “ιδία μέσα“,  όπως μας ανέφερε πρόσφατα ο κ. Μαστοράκης, είναι χωρίς τις εγκρίσεις και τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις που απαιτούνται  βάσει των όσων μας είπε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο !!!!!
Για την ανώνυμη εταιρία ΔΑΜΑΛ και την απολεσθείσα φορολογική ταμειακή μηχανή, ο Δήμαρχος εννοείται ότι κάλυψε τον τότε Πρόεδρο της εταιρείας, ενώ όλοι μαζί τα έριξαν….. στους υπαλλήλους!!!!! Παράλληλα η διοίκηση της εταιρίας θα υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, όπως μας είπαν, για να λάμψει η αλήθεια!!!
Αντί για απολογία ζήσαμε την αήθη επίθεση του πρώην προέδρου της ΔΑΜΑΛ κατά τα έτη 2011 και 2012, οποίος μέσα σε καταφανή σύγχυση προέβη σε πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς και  επιθέσεις που έδειχναν καταφανώς την προσπάθεια δικαιολόγησης των αδικαιολόγητων αλλά και της λασπολογίας κατά πάντων, δίχως όμως τελικά να μας πει……. τι έγινε με την ταμιακή μηχανή καθώς και τις ενέργειες που έκανε προκειμένου να λύσει το θέμα, ενώ παράλληλα δεν προσκόμισε κανένα έγγραφο για τις ενέργειες που είπε ότι έκανε. Όλα προφορικά…….
Δυστυχώς η κατάσταση που βιώνουμε με την Δημοτική Αρχή Χερσονήσου δεν είναι όμως θέμα ευθυνών ενός ή δύο ατόμων. Είναι κάτι πολύ χειρότερο και επικίνδυνο για τον τόπο: έχουν συλλογικά, την εντύπωση ότι διοικούν κάποιο μαγαζί, που και έξω να πέσει δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Θα το κλείσουν και θ΄ ανοίξουν άλλο!!! Αβάσταχτη ελαφρότητα σε όλα: στη διαχείριση των απορριμμάτων που ζήσαμε πέρσι για ενάμισι χρόνο!!!!!, στην σχολική στέγη και το “όραμα“ των λυόμενων αιθουσών, στην δημιουργία εκρηκτικού κλίματος μεταξύ τοπικών κοινωνιών για τη μεταφορά σχολικών μονάδων που η ίδια η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος δημιούργησαν, στην διαχείριση της καθημερινότητας, στην διαχείριση της δημοτικής περιουσίας, στην κατάσταση του ΧΥΤΑ που αναπτύσσουμε με “ιδία μέσα“, αλλά και πολλά άλλα.
Το λέμε άλλη μία φορά όσο κι αν δεν αρέσει: ΔΕΝ πρόκειται να σιωπήσουμε ώστε να είμαστε αρεστοί και βολικοί στην Δημοτική Αρχή! Όχι λοιπόν, ΔΕΝ είμαστε όλοι το ίδιο!!! Απαντήσεις θα δοθούν σε όλα!! Την κρίση που περνάμε πρέπει εμείς οι ίδιοι να την μετατρέψουμε σε ευκαιρία αναγέννησης της κοινωνίας μας και των θεσμών μας και όχι σε επανάληψη του κακού παρελθόντος και διατήρησης των πρακτικών που μας έφεραν εδώ!!! Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή στην πορεία για ένα καλύτερο αύριο!!! Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Το οφείλουμε στον τόπο!!!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook