Με ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά άμεσες ενέργειες προκειμένου να στελεχωθεί επαρκώς το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του.
 
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Το νοσοκομείο Ρεθύμνου καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρου του Νομού  και η περαιτέρω στελέχωση του είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά και επιβεβλημένη, αφού συμβάλλει στην απρόσκοπτη λειτουργία του.
Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν το πρόβλημα. Συγκεκριμένα , σε ότι αφορά το ιατρικό προσωπικό από τις 87 οργανικές θέσεις, σήμερα υπηρετούν 62 Ιατροί, ενώ από τις 53 οργανικές θέσεις των ειδικευόμενων υπηρετούν συνολικά 34 άτομα.
Παράλληλα, από τις 236 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού υπηρετούν 187 νοσηλευτές ενώ σε ότι αφορά το διοικητικό και λοιπό προσωπικό από τις 82 οργανικές θέσεις σήμερα υπηρετούν συνολικά 58 άτομα.
Επιπλέον, η έλλειψη της ειδικότητας του ενδοκρινολόγου αναγκάζει χιλιάδες ασθενείς να μεταφέρονται σε άλλο νομό προκειμένου να διενεργήσουν τις εξετάσεις τους ενώ μέσος όρος αναμονής για ραντεβού ασθενή με το οφθαλμολογικό ιατρείο του Νοσοκομείου αγγίζει τους 6 μήνες.
Μάλιστα, στην κατεύθυνση αυτή, η Νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο επισημαίνει συνολικά το πρόβλημα και τονίζει ότι η Ουρολογική και η Νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου έχουν κλείσει  με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι του νομού να αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις πηγαίνοντας σε γειτονικούς νομούς, ζητώντας άμεσα λύση. 
Επίσης, σημειώνεται ότι η ελλιπής στελέχωση του τμήματος επειγόντων περιστατικών έχει συνέπεια την συσσώρευση κόσμου και την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, όταν η μη ύπαρξη επαρκών ασθενοφόρων έχει σαν αποτέλεσμα την μη έγκαιρη αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών.

Με βάση τα παραπάνω και επειδή η Κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να «καλύψει» ούτε καν τις συνταξιοδοτήσεις των δύο τελευταίων ετών.
 
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε άμεσα να προβείτε προκειμένου να στελεχωθεί επαρκώς το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook