Στο παλιό Δημαρχείο Σούδας φιλοξενούνται οι οικογένειες των μεταναστών που εντοπίστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ακρωτήρι Σπάθα στα Χανιά, ύστερα από μια περιπετειώδη αναζήτηση που ξεκίνησε από το βράδυ της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, το βράδυ εκείνο, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος,  δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν από τους συνολικά 61 μετανάστες, ο οποίος ανέφερε ότι σε παραλιακή περιοχή της Κρήτη βρίσκονται αλλοδαποί.

Αμέσως σήμανε συναγερμός  και δόθηκε εντολή να γίνουν έρευνες στα βόρεια και νότια παράλια του νησιού, που ολοκληρώθηκαν αισίως το μεσημέρι του Σαββάτου οπότε και  εντοπίστηκαν από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Χανιών να κινούνται πεζοί στην περιοχή Χερσονήσου Ροδωπού Κισσάμου, 2 αλλοδαποί, οι οποίοι δήλωσαν ότι μαζί με άλλους 59 μετανάστες, είχαν αποβιβαστεί από ένα σκάφος, σε ερημική δυσπρόσιτη περιοχή (κόλπος Καλόγερος) βόρεια της Ραβδούχας Κισσάμου.

\"\"   \"\"

Οι συνολικά 61 μετανάστες παρελήφθησαν από Ισλανδικό σκάφος που επιχειρεί στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης (POSΕIDON) για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στα ευρωπαϊκά θαλάσσια σύνορα και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σούδας.Κατά των έλεγχο που διενεργήθηκε, μετά την αποβίβαση τους, διαπιστώθηκε ότι οι 61 μετανάστες, εξ’ αυτών 23 άνδρες (21 υπήκοοι Αφγανιστάν και 2 Συρίας), 10 γυναίκες  (1 υπήκοος Συρίας και 09 Αφγανιστάν) και 28 παιδιά (3 υπήκοοι Συρίας και 25 Αφγανιστάν), κατά δήλωσή τους, στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

\"\"    \"\"

Αξίζει να τονιστεί ότι ανάμεσά τους βρίσκονται δυο έγκυες γυναίκες όπου η μία είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Ετσι ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν τις δύο εγκύους στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων καθώς και δύο ακόμα ελαφρά τραυματισμένους, εκ  των οποίων οι τρεις εξήλθαν, ενώ η μία έγκυος γυναίκα παρέμεινε σε αυτό.

\"\"     \"\"

Επίσης, ανάμεσα στους 61 αλλοδαπούς βρίσκονται 20 ανήλικα παιδιά με τους γονείς τους όπου είναι καλά στην υγεία τους, ενώ όλοι θα διανυκτερεύσουν στο παλιό κτίριο του Δημαρχείου της Σούδας μέχρι να αποφασισθούν οι περαιτέρω κινήσεις από τις Ελληνικές αρμόδιες Αρχές.

Οι 46 από τους μετανάστες (άνδρες – γυναίκες και παιδιά),  φιλοξενούνται σε κατάλυμα στην Σούδα, το οποίο προσέφερε ο δήμος Χανιών, φυλασσόμενοι από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής και οι υπόλοιποι 14 άνδρες μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανιών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook