Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2016 στο  Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου  παρουσία των προέδρων και των εκπροσώπων των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου καθώς  και του Προεδρείου  της  Γ.Σ.Ε.Ε,  για την οργάνωση της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στις 8 Δεκεμβρίου 2016.

Αποφασίστηκε παγκρήτιο Συλλαλητήριο την ημέρα της απεργίας στο Ηράκλειο και συγκέντρωση 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από όλους  τους νομούς  και η μεταφορά των συμμετεχόντων θα είναι δωρεάν.

Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη και στην παγκρήτια συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Ε.Κ.Η.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Ο αγώνας είναι μονόδρομος, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες η ενότητα όλων των εργαζομένων είναι προαπαιτούμενη. Για μια ακόμη φορά μήνυμα ενωτικό και αγωνιστικό.

Να σταματήσει επιτέλους ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ!

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η απεργία στις 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016   πρέπει να   εκπέμψει  δυνατό  πολιτικό στίγμα και να σηματοδοτήσει τη θέληση όλων μας,  των εργαζομένων,  των ανέργων, των  απολυμένων,  των  νέων,  να  απαλλαγούμε  από  τις  πολιτικές  λιτότητας  και  τα αντεργατικά – αντικοινωνικά μέτρα, που καταστρέφουν τις ζωές μας και μας οδηγούν στη φτώχεια και στο περιθώριο."