Eπίκαιρη ερώτηση κατατέθηκε από τη δημοτική ομάδα των “Ενεργών Πολιτών” αναφορικά με τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό προμήθειας 8 απορριμματοφόρων:

“Κύριε Δήμαρχε

Όπως θα σας είναι γνωστό, καλύτερα από τον καθένα, ένας διαγωνισμός (ιδιαίτερα αν είναι ηλεκτρονικός και υψηλού αντικειμένου), για να ολοκληρωθεί απαιτεί:

Απόφαση, τελική, της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού και έγκριση από τον αρμόδιο φορέα

Έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση του συνόλου της διαγωνιστικής διαδικασίας

Προσυμβατικό Έλεγχο από τα αρμόδια Κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου (συμβάσεις άνω των 500.000 €)
Απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιο

Μετά από όλα αυτά καλείται ο ανάδοχος για υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στον τελευταίο διαγωνισμό – προμήθεια 8 απορριμματοφόρων – μερικά γεγονότα έγιναν χωρίς να ακολουθηθεί η σωστή σειρά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσετε προσωπικά εσείς.

Δύο λόγια για το ιστορικό.

Με τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου προκηρύχθηκε δημόσιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός.

Η επιτροπή διαγωνισμού, μετά την υποβολή των προσφορών, ξεκίνησε τη διαδικασία αξιολόγησης και όρισε ημερομηνία ανοίγματος των οικονομικών προσφορών και ανάδειξης αναδόχου την 22 – 11 -2016 και ώρα 14.00.

Ταυτόχρονα κλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την Πέμπτη 24-11-2016 για την έγκριση του αποτελέσματος.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΕΙΝΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Και όμως…

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη την 21 – 11 – 2016 στο θέμα 40 β, κληθήκαμε να ψηφίσουμε για την έγκριση της δαπάνης μετάβασης του αντιδημάρχου κ. Μαμουλάκη στην Αθήνα στις 18 -11-2016 (δηλαδή 4 ημέρες πριν το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και 6 ημέρες πριν την έγκριση της απόφασης της οικονομικής επιτροπής) προκειμένου να συναντηθεί με την εταιρεία ΚΑΟΥΣΗ Α.Ε. (μία από τις συμμετέχουσες στο διαγωνισμό) για τον έλεγχο !!! της προόδου της προμήθειας των 8 απορριμματοφόρων.

Και ως δια μαγείας προσωρινός ανάδοχος είναι η εταιρεία ΚΑΟΥΣΗΣ Α.Ε., με αποφάσεις χρονικά μεταγενέστερες.

Να θυμίσουμε ότι η ανάθεση τελειώνει με την υπογραφή της σύμβασης – που δεν έχει γίνει ακόμα, διότι απαιτούνται ακόμα έλεγχοι και αποφάσεις.

Το ερώτημα που γεννάται είναι πως και με ποια γνώση και αρμοδιότητα γίνονται συναντήσεις με μια από τις εταιρείες που συμμετείχε στον διαγωνισμό, χωρίς να έχει προκύψει από τις αναμενόμενες διαδικασίες, έστω και ο προσωρινός ανάδοχος;

Κε. Δήμαρχε, είναι κάτι που πρέπει να εξηγηθεί και να στηριχθεί θεσμικά και νομικά.

Πολύ δε περισσότερο που η συνάντηση έγινε όχι για να του ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού (εξ άλλου δεν ήταν γνωστό), αλλά να δουν τον έλεγχο της προόδου της προμήθειας – (δηλαδή εύλογα διερωτάται κάποιος αν η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή και ελέγχθηκε για την πρόοδο;)

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση σας στο καίριο θέμα της διαφάνειας και της ισοτιμίας .μετά από όχληση του μέλους της επιτροπής Κου Κ. Ξυλούρη.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook