Στις 29-11-2016 πραγματοποιήθηκε στα Χανιά η σύσκεψη όλων των συνταξιουχικών σωματείων της Κρήτης με σκοπό την προετοιμασία και την οργάνωση του αγώνα και  των κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται στο επόμενο διάστημα στην απεργία στις 8-12-2016 και στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 15-12-2016.

Στα πλαίσια αυτών των αποφάσεων και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση "η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί :    

⦁    όλους τους συνταξιούχους, εργαζόμενους, άνεργους, αγρότες, γυναίκες και νεολαία να συμμετέχουν στην αγωνιστική απεργιακή συγκέντρωση μέσα στα πλαίσια του κοινού αγώνα μας με το εργατικό - λαϊκό κίνημα που αγωνίζεται για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών που υπαγορεύονται από τους επιχειρηματικούς ομίλους και την Ε.Ε.  

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

⦁    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ & ΑΝΤΙΛΑΪΚΏΝ ΜΕΤΡΩΝ

⦁    ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΣΕ

⦁    ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

⦁    ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Συγκέντρωση Πλ. Ελευθερίας 8 Δεκέμβρη 2016 στις 10:00 π.μ.

⦁    όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων που θα γίνει στις 15 Δεκέμβρη στις 5 το απόγευμα, στην Αθήνα στα Προπύλαια και στην πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου. Να μη λείψει κανείς. Ξεσηκωμός, οργάνωση, αγώνας, να προασπίσουμε τα δικαιώματα μας, ότι με θυσίες και αγώνα μιας ζωής πληρώσαμε. Να προασπίσουμε το δικαίωμα μας στη ζωή ανατρέποντας με την πάλη μας τις αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές που μας τσακίζουν Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με γενικό πανελλαδικό ξεσηκωμό, με αποφασιστική, αδιάκοπη δράση, οργάνωση και πάλη. Όλοι και όλες στον αγώνα καμιά ανοχή στα αντιασφαλιστικά - αντεργατικά μέτρα τις κυβέρνησης. Όχι στον εφησυχασμό, την αδιαφορία, την απογοήτευση.

Το κίνημα των συνταξιούχων από τον αγώνα δεν πρόκειται να υποχωρήσει.
Τώρα πιο μαζικά, μαχητικά, δυναμικά στο αγώνα όλοι μαζί.

⦁    Απαιτούμε την παροχή δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με άμεση ενίσχυση των δημόσιων υποδομών σε έμψυχο υλικό, την απαγόρευση της δράσης του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της Υγείας - περίθαλψης.

⦁    Την κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων, την άμεση ανακεφαλαιοποίση όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

⦁    Δεν διαπραγματευόμαστε ψίχουλα. Ζητάμε πίσω τώρα ότι μας έχει αφαιρεθεί, είναι δουλεμένα και πληρωμένα όλα από εμάς, δεν τα χρωστάμε σε κανένα και τα διεκδικούμε στο ακέραιο.

Να μη λείψει κανένας από το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Αθήνας. Οργανωμένοι στα Σωματεία μας. Πιο δυνατοί στους αγώνες μας!"