Την Κυριακή 04 Δεκεμβρίου , στις 10 πμ , στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Χανίων , Ελ. Βενιζέλου 28-32 , θα γίνει η παρουσίαση του νέου Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας , “Άνθρωποι και Ζώα , Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη ”  , που θα το παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί της Αβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλη και εθελοντές των  φιλοζωικών συλλόγων Ρεθύμνου και Χανίων με στόχο την διοχέτευση του προγράμματος στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία των δύο Νομών.

Το διαδραστικό πρόγραμμα θα παρουσιάσει η δημιουργός του Επίκουρος Καθηγήτρια Πρωτεϊνικής χημείας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας κα Μαρία Κοντού και Πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Λάρισας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και των εθελοντών των φιλοζωικών συλλόγων για ανάληψη δράσεων στο σχολείο για θέματα που αφορούν τη σχέση ανθρώπου και ζώων. Καθώς ο αριθμός των αδέσποτων ζώων πολλαπλασιάζεται και παράλληλα μεγάλος αριθμός των άγριων ζώων απειλείται με εξαφάνιση, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να αλλάξει η στάση του ανθρώπου και οι πολιτικές που ακολουθούνται απέναντι στα ζώα και τη φύση.

Το πρόγραμμα έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και ήδη παρουσιάζεται στα σχολεία όλης της χώρας με πολύ θετικά μηνύματα .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook