Από τον Δήμο Ιεράπετρας και το Τμήμα Κοιμητηρίων, Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας αρμόδιο για τη διαχείριση των Κοιμητηρίων ανακοινώνεται ότι μετά την ανάδειξη Εργολάβου Ταφής – Εκταφής και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης  από 1/12/2016 τίθενται σε ισχύ τα παρακάτω: 

1.    Παράλληλα με την έκδοση της Ληξιαρχικής Πράξης η οποία είναι και άδεια ταφής, ο ενδιαφερόμενος στο εξής θα παραλαμβάνει συμπληρωμένο από το Ληξιαρχείο του Δήμου Ιεράπετρας το ειδικό ενημερωτικό έντυπο με τα Στοιχεία Ενταφιασμού, το οποίο εκδίδεται σε τρία (3) αντίτυπα προς ενημέρωση της οικογένειας και των αρμοδίων υπηρεσιών.

2.    Οι απαιτούμενες εργασίες κατά τον ενταφιασμό (άνοιγμα τάφου, κλείσιμο τάφου) θα πραγματοποιούνται στο εξής  αποκλειστικά και μόνο από τον Εργολάβο Ταφής – Εκταφής, αφού πρώτα καταβληθεί το προβλεπόμενο τέλος ταφής και εκταφής  στα Ταμεία του Δήμου. 

α. Για τους Δημοτικούς Τάφους το τέλος ταφής διαμορφώνεται στα 150,00 ευρώ, το τέλος εκταφής στα 150,00 ευρώ και περιλαμβάνει την εκταφή και τον καθαρισμό  των οστών χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των οικείων του θανόντος από τον Εργολάβο Ταφής – Εκταφής. Διευκρινίζεται ότι στο παραπάνω τέλος δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος της οστεοθήκης.  

β. Για τους Οικογενειακούς Τάφους το τέλος ταφής  διαμορφώνεται στα 70,00 ευρώ. Σημειώνεται δε  ότι δεν υπάρχει τέλος εκταφής, καθώς ο καθαρισμός μετά το άνοιγμα αποτελεί αποκλειστικά ευθύνη και επιλογή του ιδιοκτήτη. 

3.     Επίσης υπενθυμίζεται ότι για την εκτέλεση εργασιών (διάνοιξη, κτίσιμο και επένδυση τάφου)   στους χώρους των κοιμητηρίων είναι σε ισχύ το Μητρώων Κατασκευαστών για το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από το Τμήμα Κοιμητηρίων, Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας οδός Αναγνωστάκη & Γλυνού γωνία, αρμόδιο για τη διαχείριση των Κοιμητηρίων και τον αρμόδιο υπάλληλο κ. Γεώργιο Ζαχαριαδάκη κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες,  τηλ. 2842090008 & 2842022227. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook