Την πρόθεσή τους να ακολουθήσουν την γραμμή των «σκληρών» συναδέλφων τους, (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) εκφράζουν οι ιδιοκτήτες ταξί του Ηρακλείου με αποκλεισμούς πυλών εισόδου, όπως λιμάνι και αεροδρόμιο.

Από την άλλη πλευρά, έως τώρα, οι ιδιοκτήτες ταξί στα Χανιά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με πιο ήπιους τρόπους (αποκλεισμός εφοριών – γραφείων περιφερειακής ενότητας-αυτοκινητοπορείες) προκειμένου να μην στρέψουν εναντίον τους την κοινή γνώμη, κάτι που το έχουν καταφέρει.

Πάντως σήμερα το πρωί οι ταξιτζήδες του Ηρακλείου παρεμπόδισαν την προσέγγιση τουριστικών πούλμαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, προκειμένου να παραλάβουν , για προγραμματισμένες εκδρομές, τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Majesty το οποίο κατάπλευσε μεταφέροντας περίπου 1.200 επιβάτες.

Το αποτέλεσμα ήταν η ταλαιπωρία και η αγανάκτηση των επισκεπτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ενέργεια αυτή προκάλεσε την οργή της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου, που καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, ειδικά τώρα που υπάρχει και ο «ανταγωνισμός» με το λιμάνι της Σούδας στα Χανιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και εν όψει τις σκλήρυνσης της στάσης των ιδιοκτητών ταξί, η διοίκηση του ΟΛΗ μέχρι την Τρίτη θα συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη φορέων προκειμένου να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Στο μεταξύ οι ταξιτζήδες του Ηρακλείου συνέχισαν και σήμερα την συμβολική κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας ( η οποία δεν λειτουργεί το Σαββατοκύριακο) , όπου και συναντήθηκαν με βουλευτές του Νομού.

Μάλιστα, εντός της ημέρας οι ιδιοκτήτες ταξί του Ηρακλείου θα συγκαλέσουν γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους στην κατεύθυνση αποκλεισμών των πυλών εισόδου, στ Ηράκλειο, δηλαδή το αεροδρόμιο και το λιμάνι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook