Ένα τηλεφώνημα στα γραφεία της εφημερίδας \”Hμέρα τση Ζάκυνθος\”, που ανέφερε την ύπαρξη νεκρής χελώνας στο χώρο της μαρίνας και συγκεκριμένα στο σημείο όπου δένουν τη ημερόπλοια, ήταν αρκετό για να καταδείξει για μια ακόμη φορά τον αδιάφορο τρόπο με τον οποίο δουλεύει ο ευρύτερος και στενότερος δημόσιος τομέας και στο νησί μας.

• Βρεθήκαμε, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα, στο εν λόγω σημείο, διαπιστώσαμε του λόγου το αληθές και ακολούθως στα γραφεία του Ε.Θ.Π.Ζ. τα στελέχη του οποίου όλο ευγένεια μας έφεραν σε επαφή με την υπεύθυνη του «ΑΡΧΕΛΩΝ» με την οποία συζητήσαμε και κυριολεκτικά πέσαμε από τα σύννεφα. Το περιστατικό δεν ήταν τωρινό. Είχε καταγραφή με επίσημο δελτίο από τις αρχές Μαϊου, ενώ ο θάνατός της είχε προσδιοριστεί περί τα τέλη Απριλίου με αιτία το μπλέξιμο της σε δίχτυα.

• Από τότε μέχρι σήμερα υπήρξαν επανειλημμένες ενοχλήσεις στο δήμο, ο οποίος -σύμφωνα με την υπεύθυνη έχει την ευθύνη απομάκρυνσης και ταφής της- τόσο από την Οργάνωση, όσο και από το Λιμεναρχείο, αλλά στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.

• Αλήθεια, πόσο ειρωνικό είναι από τη μια να πουλάμε ήλιο, θάλασσα, Ναυάγιο, caretta – caretta και από την άλλη να επιτρέπουμε στους καλοκαιρινούς επισκέπτες μας, που σωρηδόν πρωί και βράδυ επισκέπτονται το χώρο της μαρίνας για τις μικρές αποδράσεις τους να φωτογραφίζουν τέτοια φαινόμενα και να τα χρησιμοποιούν ως προϊόν τουριστικής προβολής του νησιού μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook