Οι δυνάμεις ασφαλείας θα πρέπει να πυροβολούν τις βάρκες των προσφύγων που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση παράνομα, δήλωσε ένας Δανός βουλευτής μέλος του Δανικού Λαϊκού Κόμματος που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος είναι να στρεφόμαστε στις βάρκες και να λέμε: “Δεν μπορείτε να εισέλθετε σε αυτά τα χωρικά ύδατα και αν το κάνετε, είτε θα σας πυροβολήσουμε είτε θα σας γυρίσουμε πίσω”», δήλωσε την Τρίτη ο Κένεθ Μπερτ εκπρόσωπος αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα του αντιμεταναστευτικού κόμματος στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο DK4.

Αργότερα ο Μπερτ προσπάθησε να μετριάσει τις δηλώσεις του με μια ανάρτηση στο Facebook στην οποία εξηγούσε ότι δεν εννοούσε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται οι πρόσφυγες, αλλά ότι τα πλοία του ΝΑΤΟ μπορούν να πυροβολούν στον αέρα ως προειδοποίηση.

Ο εκπρόσωπος του Δανικού Λαϊκού Κόμματος Σόρεν Σόντεργκαρντ δήλωσε στο Reuters ότι το να πυροβολούνται οι πρόσφυγες δεν είναι επίσημη γραμμή του κόμματος.

Το Δανικό Λαϊκό Κόμμα κέρδισε το 21% των ψήφων στις εκλογές που διεξήχθησαν πέρυσι, γεγονός που το καθιστά το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στη χώρα.

Η Δανία έχει εφαρμόσει σκληρή μεταναστευτική πολιτική μετά τη σημαντική αύξηση στην εισροή προσφύγων στη χώρα. Μεταξύ των μέτρων που εφαρμόζει η Κοπεγχάγη είναι οι έλεγχοι στα σύνορά της, αλλά και η υιοθέτηση του αμφιλεγόμενου νόμου για τα τιμαλφή, βάσει του οποίου η αστυνομία μπορεί να κατάσχει χρήματα και κοσμήματα των προσφύγων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook