Με ερώτηση του, προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αντίστοιχα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να  ενεργοποιηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και να συγκληθεί το ΣΑΣ, ώστε να δρομολογηθούν πλοία ασφαλείας από και προς την Κρήτη, τονίζοντας ότι η μη σύγκλιση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για την δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας συνιστά ευθεία παράβαση καθήκοντος  

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: 

“Με την υπ’άριθμ. 1689 από 02-12-2016 ερώτηση μου, σας προέτρεπα να επανεξετάσετε τις αποφάσεις σας για υπερφορολόγηση των Ναυτεργατών και Ναυτικών ενώ σας εγκαλούσα για ελλιπή Κυβερνητικό σχεδιασμό σε περίπτωση κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ευτυχώς, οι Μινωικές Γραμμές, κατανοώντας και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες και τα προβλήματα του αγροτικού πληθυσμού, εκδήλωσαν έμπρακτα την πρόθεσή  τους και βοήθησαν στην αντιμετώπισή του προβλήματος, προγραμματίζοντας την πραγματοποίηση έκτακτου απογευματινού δρομολογίου την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο λιμάνι “ξέμειναν” αρκετά προϊόντα, καθώς  αρκετές νταλίκες δεν κατέστη δυνατό να χωρέσουν στο πλοίο.

Σύμφωνα με νέα απόφαση της η ΠΝΟ, σήμερα αποφάσισε να προχωρήσει στην προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας από την Παρασκευή στις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της Κυριακής με αποτέλεσμα να παραμένουν αποκλεισμένα τα νησιά.

Οι εξελίξεις αυτές, αποτέλεσμα Κυβερνητικών πολιτικών πλήττουν και άλλες κοινωνικές ομάδες  όπως τους αγρότες της Κρήτης , που τα προϊόντα τους κινδυνεύουν για άλλη μια φορά, σε μια κρίσιμη στιγμή για τις καλλιέργειες, καθώς ήδη  ξεκινήσει  η συγκομιδή στα θερμοκηπιακά λαχανικά.

Επιπρόσθετα, γονείς, μαθητές και ασθενείς αποκόβονται από την υπόλοιπη Ελλάδα, ζητώντας άμεσα λύσεις.

Με την υπ’αριθμ. 2018/08-12-16 επιστολή του, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, τονίζει ότι στα λιμάνια της Σούδας και του Ηρακλείου παραμένουν εγκλωβισμένα δεκάδες φορτηγά με χιλιάδες τόνους ευπαθών αγροτικών προϊόντων, τα οποία εγκαίρως πρέπει να παραδοθούν σε αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, υπογραμμίζοντας το πρόβλημα, ζητώντας άμεσα λύσεις και εγρήγορση από πλευράς της πολιτείας και
επειδή ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής παραβαίνει τα καθήκοντα του, αφού δεν φροντίζει για την σύγκληση του ΣΑΣ, μετά την δεύτερη μέρα διακοπής της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

-Αντιλαμβάνεστε τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις από την Κυβερνητική αδράνεια; Προτίθεστε να επανεξετάσετε τις αποφάσεις σας;
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να ενεργοποιηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και να συγκληθεί το ΣΑΣ, ώστε να δρομολογηθούν πλοία ασφαλείας από και προς την Κρήτη;”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook