Την ακόλουθη δήλωση έκανε ο δήμαρχος Πλατανιά με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου του και την καταψήφισή του από την αντιπολίτευση:

“Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 7/12/2016 ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Πλατανιά για το Οικονομικό Έτος 2017. Ο προϋπολογισμός είχε  ήδη πάρει τη σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΣ χωρίς να υπάρχει καμία ουσιώδης παρατήρηση, γεγονός που αποδεικνύει ότι η σύνταξη του έγινε βασιζόμενη σε απόλυτα  πραγματικά οικονομικά στοιχεία , καθώς και τις ανάλογες πηγές χρηματοδότησης του. Πιο συγκεκριμένα  το σύνολο του προϋπολογισμού είναι περί τα 18.000.000€  συμπεριλαμβάνοντας το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2017, τις χρηματοδοτήσεις προς τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, επιβεβαιώνοντας την υγιεί οικονομική κατάσταση του Δήμου.  

Το αναπτυξιακό  έργο  σε δράσεις και έργα του Δήμου επιτυγχάνεται μέσα  και από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα όπου ο Προϋπολογισμός τους σε μεγάλο μέρος δεν απεικονίζεται λογιστικά  και αφορούν έργα ενταγμένα  και υπό υλοποίηση από το ΕΣΠΑ,  κλπ. 
Στον προϋπολογισμό του 2017 δεν υπάρχει  καμία αύξηση των ανταποδοτικών τελών, αντιθέτως παραμένουν οι μειωμένοι συντελεστές για τις ευπαθείς ομάδες. Επίσης μέσα από ένα εκτεταμένο Τεχνικό Πρόγραμμα ανά Τοπική Κοιν/τα αλλά και Δημοτική Ενότητα, που καταλαμβάνει όλο το εύρος του Δήμου, υπάρχουν παρεμβάσεις στην δημοτική και αγροτική οδοποιία, καθώς και σε τοπικές δράσεις   αναπλάσεων.
Επίσης στον προϋπολογισμό  έχει ενσωματωθεί ποσό ύψους περί  τις 200.000€ για Μελέτες  καθώς και η χρηματοδότηση ενός προγράμματος προβολής και υποστήριξης του Δήμου ως Τουριστικού Προορισμού , όπως και η στήριξη των Κοινωνικών Δομών του Δήμου προκειμένου να εξακολουθούν να προσφέρουν ακώλυτα το Κοινωνικό Έργο που επιτελούν.  

Σε ότι αφορά την καταψήφιση του προϋπολογισμού από την αντιπολίτευση ( ως είθισται), αφενός  για άλλη μια φορά ηθελημένα  συγχέει τις πήγες εξειδικευμένων χρηματοδοτήσεων ( αντισταθμιστικό τέλος ΔΕΥΑΒΑ, έσοδα ΑΠΕ, έσοδα Εθνικού Δρυμού κλπ) και  αφετέρου   υποβαθμίζει υψηλού αναπτυξιακού χαρακτήρα, έργα.

Στις δε αναφορές για έργα  περιφερειακού χαρακτήρα, στο Δήμο Πλατανιά, τους διαφεύγουν πάλι οι παρεμβάσεις που γίνανε, μετά  από  διεκδίκηση από το Δήμο,  ενδεικτικά σε περιοχές όπως , Ροδωπού, Λίμνη, Ζουνάκι, Κυπάρισσος,  Ντερέ, Μανωλιόπουλο,  Κολυμβάρι, Νιο Χωριό, Λάκκους κλπ.

Σε ότι αφορά το μείζον θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων του Δήμου Πλατανιά, οι παρεμβάσεις του Δήμου και της ΔΕΥΑΒΑ στο ξηρό καλοκαίρι που προηγήθηκε, ήταν άμεσες και αποτελεσματικές , ανεξαρτήτου κόστους , γεγονός το οποίο πιστοποιείται  από την πληθώρα των παρεμβάσεων σε όλο το εύρος του Δήμου. Συγχρόνως η ΔΕΥΑΒΑ  αναπτύσει ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα  ύψους  ενδεικτικού προϋπολογισμού  περί 9.000.000€ , που αφορούν αναβάθμιση- επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού, δημιουργία νέων  μεγάλων  έργων υποδομών για την παροχή  επαρκών ποσοτήτων νερού ύδρευσης, ενώ παράλληλα θα παραδοθούν  τέσσερα νέα έργα άρδευσης (Βασιλόπουλο, Σέμπρωνας, Μελισουργειό, Δρακώνα) στη ΔΕΥΑΒΑ ,προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στις αυξημένες ανάγκες νερού στο πρωτογενή τομέα.      

Τελειώνοντας και μη θέλοντας να  καταχραστώ την φιλοξενία σας   για να αναφερθώ λεπτομερέστερα , κάτι που έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θέλω να γνωρίζουν οι Δημότες του Δήμου Πλατανιά ότι η Δημοτική Αρχή, διεκδικεί πόρους από κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης και το επιτυγχάνει, προκειμένου να δημιουργήσει υποδομές αλλά και παροχές, για το σύνολο των Δημοτών της , κάτι το οποίο αποτυπώνεται στον ψηφισθέντα προϋπολογισμό αλλά  και  στα έργα που διεκδικεί  να ενταχθούν  στη νέα προγραμματική περίοδο.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook