Στην ανάπλαση της παλιάς εθνικής οδού στο ύψος του Γερανίου προχωράει από τον Οκτώβριο ο Δήμος Πλατανιά.
Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε από τον δήμαρχο Πλατανιά Γ. Μαλανδράκη και τον Περιφερειάρχη Σ. Αρναουτάκη. Το έργο προβλέπει ότι σε μια έκταση 2 χλμ. θα γίνει διαπλάτυνση πεζοδρομίων, ηλεκτροφωτισμός, δεντροφύτευση.

«Συζητάμε με τον περιφερειάρχη την έγκριση της περιφέρειας για το υπόλοιπο τμήμα του Πλατανιά μέχρι και το Μάλεμε, ώστε να έχουμε μια συνολική ανάπλαση της παλιάς εθνικής και εμείς αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να κάνουμε μελέτες για το τμήμα από το Κολυμπάρι μέχρι το Ταυρωνίτη»
.

Ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης αφού υπογράμμισε τη σημασία του έργου αυτού, αναφέρθηκε και σε μια σειρά από άλλα έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ
.
«Μέσα στο Σεπτέμβρη έχουμε ολοκληρώσει την μελέτη για την οδική ασφάλεια στην Κρήτη με τις υπηρεσίες μας και δεν πληρώσαμε ούτε ένα ευρώ. Είναι ένα έργο 30 εκ. ευρώ που θα δημοπρατηθεί μέσα στο χρόνο.
Προχωράει ένα σημαντικότατο έργο για την ανάπτυξη της υπαίθρου που θα ξεπεράσει τα 35 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση οικισμών για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στο δομικό περιβάλλον της Κρήτης.
Θα προχωρήσει το σχέδιο για ένα ενδεικτικό σχολείο σε κάθε περιοχή που να είναι ενεργειακά αυτόνομο»
.

Στην υπογραφή παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Σ. Βαλυράκης και Ε. Κουρουπάκη.

\”Πρέπει να τρέξουμε ως Νομός Χανίων, να ολοκληρώσουμε τις μελέτες και να απορροφήσουμε κεφάλαια του ΕΣΠΑ γιατί εκεί υστερούμε σε σύγκριση με τους υπόλοιπους Νομούς της Κρήτης. Με όλες μας τις δυνάμεις θα παλέψουμε για την πάταξη της γραφειοκρατίας, για να ολοκληρώσουμε τις μελέτες που καθυστερούν και να δώσουμε ανάπτυξη στην περιοχή μας

Από τη μεριά της η κα Κουρουπάκη σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα θετικό και σημαντικό για τον δήμο Πλατανιά ότι καλοσωρίσαμε τον κ. Αρναουτάκη που μας ανακοίνωσε την ανάπλαση της παλιάς εθνικής οδού στο Γεράνι στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ»

Νέα Κρήτη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook