Στόχος επίθεσης έγινε ένας αστυνομικός σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή της Μεσσαράς από ομάδα νεαρών.

Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, ο αστυνομικός υπηρετεί σε μάχιμη υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείο. Ενώ ο αστυνομικός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, μια ομάδα ημεδαπών νεαρών εγκληματιών της περιοχής, που έχουν απασχολήσει και άλλες φορές στο παρελθόν τη δικαιοσύνη, του επιτέθηκαν με αποκλειστικό λόγο της επίθεσης… την ιδιότητά του ως αστυνομικού.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου καταδικάζει ρητά σε ανακοίνωσή της την άνανδρη αυτή επίθεση και δηλώνει πως θα ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου η ομάδα αυτή να τιμωρηθεί, ενώ παράλληλα καλεί την ηγεσία να πράξει τα δέοντα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΑΥΝΗ:

“Με την παρούσα ανακοίνωση, η Ένωσή μας καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε ξημερώματα της 10-12-2016 στην περιοχή της Μεσσαράς συνάδελφός μας που υπηρετεί σε μάχιμη Υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, ενώ ευρίσκετο εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, από ομάδα ημεδαπών νεαρών εγκληματιών της περιοχής, που έχουν απασχολήσει και άλλες φορές στο παρελθόν τη δικαιοσύνη,  με αποκλειστική αιτία την ιδιότητα του ως αστυνομικός. Τέτοιες ενέργειες συνεχίζουν να δυσφημίζουν το όνομα της Κρήτης και αποτελούν πλήγμα στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Ενέργειες όμως που πεισμώνουν ακόμα περισσότερο τον Έλληνα Αστυνομικό στη μάχη ενάντια τέτοιου είδους εγκληματιών και μένοντας πιστός στον όρκο που έδωσε αλλά και στο Σύνταγμα και τους Νόμους τους οποίους προασπίζεται δεν θα σταματήσει να μάχεται μέρα και νύχτα εναντίον τους μέχρι να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Η Ένωσή μας θα ασκήσει όλα τα νόμιμα ένδικα μέσα προκειμένου αυτοί οι κοινοί εγκληματίες, που διασύρουν το όνομα του τόπου μας, τιμωρηθούν παραδειγματικά για τις πράξεις τους ενάντια του Σώματός μας αλλά και της Δημοκρατίας.   

Καλούμε την φυσική ηγεσία της Κρήτης, η οποία είναι γνωστή για την ευαισθησία της σε τέτοιου είδους περιστατικά, να πράξει ότι είναι δυνατό για τη σύλληψη των δραστών εντός των ορίων του αυτοφώρου αλλά και όλους τους συντοπίτες μας να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες που έχουν μοναδικό στόχο να βλάψουν την κοινωνία μέσα στην οποία όλοι μας ζούμε.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook