Έντονη κινητοποίηση τώρα σε δημοτική αρχή Ηρακλείου και στον Σύλλογο Οικιστών Εκτός Σχεδίου σχετικά με την ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα.

Με εντολή του τη Παρασκευή ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης ζήτησε από τα αρμόδια στελέχη της Πολεοδομίας να κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ όλο το προωθούμενο νομοσχέδιο, ενώ στις 11 αύριο το πρωί συγκαλεί σύσκεψη με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Οικιστών, παρουσία του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Μανόλη Βασιλάκη και άλλων υπηρεσιακών στελεχών.

 Όπως ενημέρωσε ο κ. Κουράκης τον πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστα Καρτάλη , ο δήμος θα μελετήσει το προωθούμενο νομοσχέδιο και θα αποστείλει το επόμενο διάστημα υπόμνημα με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις του.

Την ίδια ώρα πάντως αρνητικό ως προς τη ρύθμιση είναι το κλίμα στις τάξεις των οικιστών του Ηρακλείου, που θεωρούν αφενός πως στη ρύθμιση δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψην οι ιδιαιτερότητες του προβλήματος στο Ηράκλειο, με αποκορύφωμα τα εξ’αδιαιρέτου ακίνητα και αφετέρου πως τα πρόστιμα που προβλέπονται στη ρύθμιση είναι υψηλά.

Νέα Κρήτη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook