Έκλεισε τις πύλες της χτες η 1η Έκθεση για τη Διασύνδεση Πρωτογενούς Τομέα και Τουρισμού «Αγρο – Τουριστική Συνεργασία», που διοργανώθηκε 29 – 31 Ιουλίου στην παραλία του Ρεθύμνου από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (Δήμος Ρεθύμνης, Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Ξενοδόχων Νοτίων Περιοχών Ρεθύμνου, Σύλλογος Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Δήμου Ρεθύμνου).

Η Έκθεση εγκαινιάστηκε την Παρασκευή, 29 Ιουλίου, στις 18:00 από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλη Όθωνα, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρνα-ουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, τους Θεματικούς Αντιπεριφε-ρειάρχες Κρήτης κ. Θεανώ Βρέντζου και κ. Κώστα Λαμπρινό και τον Δήμαρχο Ρεθύμνης, κ. Γιώργη Μαρινάκη.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Έκθεσης υπολογίζεται ότι 2.000 και πλέον άτομα την επισκέφτηκαν και είχαν γνωριμία με τα προϊόντα των τοπικών παραγωγών ( λάδι, κρασί, βιολογικά καλλυντικά, αναψυκτικά, τυροκομικά, γλυκίσματα, είδη άρτου κ.α) που τα παρουσίασαν σε 22 συνολικά περίπτερα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

« Φέτος για πρώτη φορά προχωρήσαμε στην υλοποίηση αυτής της Έκθεσης που στόχο είχε τη διασύνδεση των δύο βασικών πυλώνων της τοπικής οικονομίας σε συνδυασμό με την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων. Η ανέλπιστα μεγάλη επισκεψιμότητα της Έκθεσης σε συνδυασμό με την ικανοποίηση των εκθετών παραγωγών, που ενθουσιάστηκαν από το ενδιαφέρον των ξενοδόχων όσο και του απλού κοινού και έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το επίπεδο της διοργάνωσης, επιβεβαιώνουν την πεποίθησή μας για την αναγκαιότητα αυτής της Έκθεσης και την καθιέρωσή της σε παγκρήτιο επίπεδο και σε ετήσια βάση. Πιστεύουμε ότι του χρόνου η συμμετοχή θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη και εμείς έχοντας την εμπειρία αυτής της διοργάνωσης θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μια «Αγρο – Τουριστική Συνεργασία» ακόμα καλύτερη και πιο οργανωμένη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook