Δεν θα μπορούσαν να κρατήσουν πιο ζωντανή την παράδοση των Χριστουγέννων στον παραδοσιακό σύλλογο “Το Ρόδον”.

Τα παιδιά σήμερα έζησαν μια απίστευτη εμπειρία που τα βοήθησε πολύ να φύγουν από την καθημερινότητα και ήρθαν σε επαφή με πράγματα πρωτόγνωρα για αυτά.

Η εκδήλωση που διοργάνωσε “Το Ρόδον” βοήθησε τους μικρούς φίλους να γνωρίσουν πως γιορτάζονταν τα παραδοσιακά Χριστούγεννα αλλά και τους “θρύλους” των Χριστουγέννων ενώ μικροί και μεγάλοι το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους.

Όπως αναφέρει στο Flashnews.gr ο κ.Μαθιουδάκης, πρόεδρος του συλλόγου, “Σκοπός μας είναι τα παιδιά να ζήσουν τα Χριστούγεννα με ένα ξεχωριστό τρόπο. Σήμερα μαζευτήκαμε εδώ ώστε να φτιάξουν ευχετήριες κάρτες και να τις αποστείλουν ταχυδρομικά.”

Ένα έθιμο που κακά τα ψέματα “χάρη” στην τεχνολογία καλώς ή κακώς εκλείπει πλέον και οι ευχετήριες ταχυδρομικές κάρτες είναι πλέον ελάχιστες.

Ωστόσο οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί! Καταδρομείς ντυμένοι καλικάντζαροι κατέβηκαν από την ταράτσα του σπιτιού και άρχισαν να σπάνε ότι έβρισκαν μπροστά τους ενώ όπως λέει και ο μύθος άρχιζαν να κόβουν το “δέντρο που κρατάει την γη”

Το δέντρο της γης

Όλο τον χρόνο οι καλικάντζαροι ζουν κάτω από τη γη και προσπαθούν να κόψουν το δέντρο που τη βαστάει, είτε πελεκώντας το με τσεκούρια είτε ροκανίζοντάς το με τα μακριά και σουβλερά τους δόντια. Μα εκεί που λίγο θέλει να πέσει το δέντρο, να γκρεμιστεί μαζί του κι η γη, να σου και φτάνουν τα Χριστούγεννα. Τότε οι καλικάντζαροι ξεχύνονται στον Απάνω Κόσμο μέχρι τα Φώτα. Όταν ξαναγυρίζουν στα σπλάχνα της γης, βρίσκουν το δέντρο ακέραιο πάλι και ξαναρχίζουν το ροκάνισμα μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα.

“Ο μύθος λέει ότι μένουν στα σπίτια όλο το 12ημερο των γιορτών και οι σπιτονοικοκύρηδες με διάφορα τεχνάσματα προσπαθούν να τους διώξουν” ανέφερε ο κ.Μαθιουδάκης

Φυσικά τα παιδιά αντικρίζοντας τους “καλικάντζαρους” έμειναν άναυδα και ενθουσιάστηκαν.

Κλείνοντας ο κ.Μαθιουδάκης δήλωε “θα ήθελα να ευχαριστήσει τους πάντες που συνέδραμαν σε αυτή την δράση”

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook