Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες απέστειλε φάκελο στον εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση για να διερευνήσει το ενδεχόμενο παράνομων ενεργειών πρώην και νυν στελεχών της PROTON BANK.

Ο κ. Δραγάτσης παρέλαβε το πόρισμα της Αρχής στο οποίο, περιέχονται στοιχεία για ποσό 51.000.000 ευρώ που αποτελούν προϊόν ύποπτων συναλλαγών εταιρειών, κάποιες εκ των οποίων ανήκουν στον όμιλο του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, μεγαλομετόχου της τράπεζας.

Η εισαγγελική έρευνα έχει στόχο να εντοπίσει, αν προκύπτει η διάπραξη των αδικημάτων της απιστίας σε βάρος της τράπεζας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να επικεντρώσει την έρευνά του σε συγκεκριμένα δάνεια που φέρονται να δόθηκαν από την τράπεζα σε εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και χαμηλά επιτόκια. Από την πρώτη έρευνα που διενεργήθηκε, τα επίμαχα ποσά φαίνεται να καταλήγουν σε δύο ανενεργές εταιρείες του κ. Λαυρεντιάδη με τελικό αποδέκτη υπάλληλο του επιχειρηματία.

Ο ίδιος ο κ. Λαυρεντιάδης, με ανακοίνωση που εξέδωσε, αρνείται την τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.

Ο εισαγγελέας, που ανήκει στην ομάδα Οικονομικού Τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, έχει ήδη διενεργήσει έρευνα, περίπου δύο μήνες, για το ενδεχόμενο διάπραξης φορολογικών ή χρηματιστηριακών παραβάσεων από εταιρείες συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη, στο πλαίσιο της οποίας έχει συνεργασία με το ΣΔΟΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook