Σε μια σημαντική προσθήκη εν όψει της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Β΄ Εθνικής προχώρησε την Τρίτη το «Ηράκλειο». 

Η ομάδα του Βασίλη Ράλλη απέκτησε τον 25χρονο σέντερ Βασίλη Παπαδόπουλο που πέρυσι είχε μια πολύ καλή παρουσία στη Β΄ Εθνική με την ομάδα της Νέας Κηφισιάς με την οποία είχε σε 27 αγώνες 212 πόντους κερδίζοντας μαζί της την άνοδο για την Α2 κατηγορία. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Ηράκλειο» για την μεταγραφή του Β. Παπαδόπουλου: 

«Το τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Ομίλου μας, ανακοινώνει ότι απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή τον αθλητή ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ (27 ετών -2,05μ ύψος) τον οποίο και καλωσορίζει στην οικογένεια του ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ.
Ο έμπειρος σέντερ ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα στον Γ.Σ. Καρδίτσας και αγωνίστηκε σε Μακαμπή Θεσσαλονίκης, Αμύντα, ΙCΒS, Eρμή Λαγκαδά και στην συνέχεια σε Ηλυσιακό 2007-8, 2008-9 (άνοδο σε Α1), σε Πανερυθραϊκό 2009-10 (άνοδο σε Α2), την περασμένη αγωνιστική περίοδο (2010-11) αγωνιζόταν στην Νέα Κηφισιά(27 αγώνες- 212 πόντους) συμβάλλοντας με την απόδοση του στα μέγιστα, η ομάδα του να ανέλθει στην Α2 εθνική κατηγορία.

Μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής του στο «Ηράκλειο» ο υψηλόσωμος σέντερ έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις λέγοντας :«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και ικανοποιημένος που από την νέα χρονιά θα ανήκω σε ένα σύλλογο όπως το "Ηράκλειο" και εύχομαι να συμβάλω και εγώ στην προσπάθεια του συλλόγου να πετύχει τους στόχους του».