Ήταν ένας αγώνας basket που τα είχε όλα.. Τρίποντα.. σουτ από μεγάλη απόσταση, Assists, Drop Step προσποιήσεις, σπρωξιές, φάουλ, αλλά και ένθερμους οπαδούς!! 

Ένας αγώνας basket, μεταξύ της ΕΛΑΣ και του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ, που είχε ως στόχο την συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας, που δόθηκαν στην φιλανθρωπικού χαρακτήρα οργάνωση ‘’ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ’’ προκειμένου να διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες του Ηρακλείου,  που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Ο αγώνας basket, ο οποίος ήταν επαγγελματικού επιπέδου, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο ‘’ ΔΥΟ ΑΟΡΑΚΙΑ’’ στη Νέα Αλικαρνασσό.

Η ευαισθητοποίηση του κόσμου, ήταν συγκινητική. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες αρκετοί ήταν εκείνοι, που χειροκρότησαν την προσπάθεια των 2 ομάδων καλαθοσφαίρισης των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το αποτέλεσμα

Ο αγώνας έληξε με σκορ 55-34 υπέρ της ομάδας των αστυνομικών. οι ένστολοι μπήκαν επιφυλακτικά στο ματς κ το ημίχρονο βρήκε τις δυο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Στο 2ο μισό του αγώνα, οι μπασκετμπολίστες της ΕΛΑΣ μπήκαν «αφηνιασμένοι» στο παιχνίδι και κατάφεραν τελικά να αποσπάσουν την νίκη.

Αισθητές ήταν οι απουσίες σημαντικών παιχτών της ομάδας του Λιμενικού, όπως αυτές του Δημήτρη Χ κ του Γιάννη Μπ. οι οποίοι απουσίαζαν λόγω υπηρεσιακών καθηκόντων, που σίγουρα αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα στην διαμόρφωση του τελικού σκορ. Όμως κ η ομάδα της ΕΛΑΣ είχε σημαντικές ελλείψεις, σαν αυτή του Σταύρου Καλ.

Αγώνας με έντονο παρασκήνιο

Έντονο ήταν το παρασκήνιο πριν κ μετά τον αγώνα, όπως άλλωστε γίνεται σε κάθε κρίσιμο ματς. Παρασκήνιο, που δεν αποκλείεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο στην νίκη των Αστυνομικών. Πληροφορίες θέλουν τους Αστυνομικούς κατά την διάρκεια του αγώνα να «ρίχνουν» απειλητικές ματιές στους παίχτες της αντίπαλης ομάδας με αποτέλεσμα να τους ασκούν ψυχολογική πίεση και να κερδίζουν την κατοχή της μπάλας.

Οι ίδιες  πληροφορίες θέλουν Λιμενικούς πριν τον αγώνα να δωροδοκούν με χριστουγεννιάτικα εδέσματα οπαδούς για να πάνε στην κερκίδα τους και να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Ωστόσο, σαν από μηχανής θεός για την ομάδα της ΕΛΑΣ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου, Γιώργος Καρτσάκης,  ο οποίος κέρδισε τους.. διχασμένους οπαδούς! Πολλά ερωτηματικά γεννά η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο, αστυνομικού, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, με γάντια και καλαμίδες  του kick boxing

Παίχτες που διακρίθηκαν

Οι παίχτες των δύο ομάδων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Όλοι ήταν ίσοι μέσα τον αγώνα. Ωστόσο αξιοσημείωτη ήταν η προσπάθεια του Κωστή Χρ ο οποίος όπως δήλωσε μετά την λήξη του ματς «και μόνο με τις ματιές που έριχνα στον αντίπαλο, κέρδιζα την κατοχή της μπάλας». Οι ψηλοί της ομάδας των αστυνομικών, σίγουρα κέρδισαν τα περισσότερα χειροκροτήματα.. όμως την παράσταση την έκλεψε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Γιώργος Πικράκης, ο οποίος κατάφερε 3ποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Οι Λιμενικοί κέρδισαν τις εντυπώσεις με τις άψογες Assists και προσποιήσεις, καθόλη την διάρκεια του αγώνα

Όπως και να έχει  ήταν ένας αγώνας, με μοναδικό νικητή τις άπορες οικογένειες, που φέτος ο Άγιος Βασίλης θα τις επισκεφτεί νωρίτερα και πρωταγωνιστές τους Αστυνομικούς του Ηρακλείου και τους Λιμενικούς της Αν.Κρητης, που για μία ακόμα φορά έδειξαν τον ανθρώπινο πρόσωπο των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ευχαριστήρια ανακοίνωση

 Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου και η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης ευχαριστούμε θερμά όσους στήριξαν έμπρακτα τη προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων μακράς διάρκειας , κατά τη διάρκεια φιλικού αγώνα των ομάδων καλαθοσφαίρισής μας που έλαβε χώρα την Παρασκευή 23-12-2016 και ώρα 17.00 στο κλειστό γυμναστήριο ‘’ ΔΥΟ ΑΟΡΑΚΙΑ’’ στη Νέα Αλικαρνασσό. Τα τρόφιμα δόθηκαν στην φιλανθρωπικού χαρακτήρα οργάνωση ‘’ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ’’ προκειμένου να διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες της πόλης μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά τους για την επιτυχή διοργάνωση: την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Α.Ε. Ο.Τ.Α, την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης, τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης και όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Ευχόμαστε σε όλους καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο Έτος.   
Οι Πρόεδροι
 
Ε.Α.Υ.Ν.Η.      Γιώργος Πικράκης
Ε.Π.Λ.Σ.Α.Κ.    Γιώργος Δραμητινός  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook