Οι ασυνήθιστες βροχοπτώσεις που έπληξαν την κεντρική Αυστραλία, μετέτρεψαν τον μονόλιθο Ουλουρού σε καταρράκτη, με συνέπεια ν’ αγνοούνται επτά άνθρωποι.

Μεταξύ αυτών, ένας Ιάπωνας τουρίστας που φαίνεται ότι παρασύρθηκε με το αυτοκίνητο του, αλλά και μία οικογένεια Αυστραλών.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες από αέρος με τη χρήση ελικοπτέρων, προκειμένου να εντοπίσει την εξαμελή οικογένεια, η οποία αγνοείται από την Ημέρα των Χριστουγέννων.

Η περιοχή αποτελεί κορυφαίο τουριστικός προορισμό, που προσελκύει 500.000 τουρίστες ετησίως, ενώ ο βράχος Ουλουρού είναι στη λίστα των μνημείων της Ουνέσκο.

Παράλληλα, περίπου εκατό κάτοικοι της πλησιέστερης πόλης, που βρίσκεται σε απόσταση 520 χιλιομέτρων από το Πάρκο, έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους, με τις Αρχές να λένε ότι το 40% αυτών έχουν υποστεί ζημιές. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας, πρόκειται για φαινόμενα που προκύπτουν μία φορά κάθε μισό αιώνα.

Τουριστικές περιοχές στο σημείο, μάλιστα, έχουν καλυφθεί εντελώς από νερά, με τα συνεργεία να επιχειρούν για την απομάκρυνσή τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook