Όπως έγινε γνωστό από το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων και υπαλλήλων συναφών επαγγελμάτων Ρεθύμνου, αποφασίστηκε η προκήρυξη δυο πανελλαδικών 24ωρων απεργιών ως αντίδραση του κλάδου για το πόρισμα της επιτροπής κρίσεων των Βαρέων Αθυγιεινών Επαγγελμάτων που προτείνει απένταξη ειδικοτήτων, όπως σερβιτόροι, μάγειροι, καμαριέρες, ζαχαροπλάστες, ψήστες, λαντζιέρηδες.

Στη σχετική ενημέρωση αναφέρονται τα εξής: «Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργατών μας, σε έκτακτη σύγκλιση της Ολομέλειας αποφάσισε την προκήρυξη δύο 24ωρων προειδοποιητικών απεργιών, ως αντίδραση του κλάδου για το πόρισμα της επιτροπής κρίσεων των Β.Α.Ε. που προτείνει απένταξη όλων των ενταγμένων ειδικοτήτων του κλάδου μας στα Βαρέα (σερβιτόροι, μάγειροι, καμαριέρες, ζαχαροπλάστες, ψήστες, λαντζιέρηδες).

Την πρώτη για τις 23 Αυγούστου 2011 ημέρα Τρίτη και τη δεύτερη με ανοιχτή ημερομηνία, αφού εξουσιοδοτήθηκε το Εκτελεστικό Συμβούλιο να την ορίσει ανάλογα με την τελική απόφαση του υπουργείου Εργασίας. Επίσης αποφάσισε να δοθεί συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουμε για τις θέσεις της Ομοσπονδίας.

 Έγινε προσπάθεια συνάντησης της διοίκησης και συνδικαλιστών από μεγάλες Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις από όλη τη χώρα, με τον υπουργό Εργασίας, ο οποίος επικαλέστηκε έλλειψη χρόνου και δεσμεύτηκε για συνάντηση μέσα στην εβδομάδα, ενώ διαβεβαίωσε ότι η τελική απόφαση του υπουργείου δεν είναι προειλημμένη και είναι αντικείμενο διαβούλευσης.

 Συνεκτιμώντας και την δήλωση του υπουργού Εργασίας δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι σε τίποτα δεν έχουν αλλάξει οι συνθήκες εργασίας αυτών των ειδικοτήτων που ασφαλίζονται στα Β.Α.Ε. (εφόσον οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν λειτουργούν για να το εξακριβώσουν) και το πόρισμα της επιτροπής είναι χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση.

 

Προειδοποιούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε οποιαδήποτε απένταξη ειδικότητας και η ευθύνη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας και τις επιπτώσεις στον τουρισμό, βαρύνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση».

 

rethnea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook