Για δεύτερη μέρα τα εκχιονιστικά μηχανήματα στα Χανιά δουλεύουν ασταμάτητα καθώς το χιόνι πέφτει από χθες ασταμάτητα στους ορεινούς όγκους με αποτέλεσμα οι δρόμοι να κλείνουν συνεχώς.

Όπως ανέφερε ο κ.Βουλγαράκης στο Flashnews.gr, ” Η χιονόπτωση σε ορισμένες περιοχές, μπορώ να πω, οτι είναι ισχυρότερη από χθες. Πραγματικά, τα μηχανήματα κάνουν ότι μπορούν αλλά δεν προλαβαίνουμε καθώς μετά από λίγη ώρα ο δρόμος ξανακλείνει.

Σε καμία περίπτωση δεν συνιστούμε τις άσκοπες μετακινήσεις στους ορεινούς όγκους.”

Χωρίς ρεύμα για σχεδόν ένα 24ωρο το μεγαλύτερο μέρος του Ανατολικού Σελίνου και τα Σφακιά

Όσον αφορά τα Σφακιά, όπως δήλωσε ο δήμαρχος κ.Ζερβός “Πολλά χωριά στα Σφακιά, μέχρι και πριν από λίγη ώρα ήταν χωρίς ηλεκτροδότηση. Το προβλήμα έχει εν μέρη αποκατασταθεί εξαίροντας την περιοχή της Αγίας Ρουμέλης, που τα συνεργεία της ΔΕΗ θα προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν αύριο το πρόβλημα, καθώς και της περιοχής του Αη Γιάννη.

Ο αντιδήμαρχος Καντάνου – Σελίνου κ.Φιωτοδημητράκης ανέφερε ότι σοβαρό εξίσου ήταν το πρόβλημα και από την μεριά του Ανατολικού Σελίνου το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος έχει αποκατασταθεί ενώ πολλά χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα για περίπου 17 ώρες

Ο Προιστάμενος διαχείρησης δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ στα Χανιά κ. Γιώργος Πλοκαμάκης, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του κ.Ζερβού πρόσθεσε ότι από την πλευρά του Σελινου χωρίς ρεύμα παραμένουν τα χωριά του Ασφενδιλέ,Προδρόμι και Αγία Ειρήνη και ο Ομαλός.

Τελευταία ενημέρωση για τους δρόμους

“Τα εκχιονιστικά μηχανήματα στα Σφακιά θα σταματήσουν και θα ξεκινήσουν πάλι να ανοίγουν τους δρόμους από αυριο το πρωί” δήλωσε ο κ.Ζερβός.

“Αποκλεισμένο το χωριό Σπίνα, στην Κάντανο –  Κλειστός ο δρόμος από Τεμένια μέχρι Μπαμπακάδος – Ανοιχτός προς το παρόν ο δρόμος Κάντανος – Χανιά” Όπως μας είπε στο ο αντιδήμαρχος Καντάνου – Σελίνου Γιώργος Βακάκης.

“Ανοιχτός ο δρόμος προς Ανατολικό Σέλινο, τα μηχανήματα δουλεύουν συνεχώς, και έχουμε φτάσει μέχρι το Σηρακάρι” τόνισε ο αντιδήμαρχος Ανατολικού Σελίνου Νίκος Φιωτοδημητράκης.

Να επισημάνουμε, ωστόσο, το προφανές: Οποιαδήποτε μετακίνηση χωρίς σημαντικό λοιγο σε ορεινές περιοχές θα πρέπει να αποφευχθεί και λόγω του ότι ενδέχεται η χιονόπτωση να γίνει ισχυρότερη αλλά και λόγω του παγετού.

Υπόλοιπη Κρήτη

Στην υπόλοιπη Κρήτη σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση κλειστοί είναι οι δρόμοι από Γερακάρι  προς Σπήλι στο Ρέθυμνο, ενώ “αποκλεισμένο” είναι όλο το οροπέδιο Λασιθίου και τα χωριά Ζενιά, Αμυγδάλοι

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook