Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε ακόμα μία ερώτηση στη Βουλή με αντικείμενο την ίδρυση και λειτουργία της εταιρείας «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.».

Η ερώτηση απευθύνεται στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, ο οποίος καλείται να δώσει απαντήσεις για τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις ως προς την ίδρυση της εταιρείας και την μη υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων στην Κρήτη αλλά και για τις σοβαρές αιτιάσεις και τις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. που ζητά να μην προχωρήσει η Κυβέρνηση στην εξαγγελία της.

Το πλήρες Κείμενο της ερώτησης έχει ως ακολούθως:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΘΕΜΑ: Ίδρυση και λειτουργία εταιρείας «Υποδομές Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.»

Η ίδρυση και λειτουργία της εταιρείας «Υποδομές Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.» λόγω των συνεχών παλινδρομήσεων, των αναιτιολόγητων καθυστερήσεων και κυρίως των χωρίς αντίκρισμα εξαγγελιών των αρμόδιων  Κυβερνητικών Στελεχών, έχει εξελιχθεί σε «κακόγουστο σήριαλ» για την Κρήτη.

Το μοναδικό το οποίο έχει “επιτευχθεί” μέχρι σήμερα είναι να μην προωθείται κανένα μεγάλο έργο στην Κρήτη και κυρίως να μην υπάρχει η παραμικρή πρόοδος στο μεγάλο ζήτημα της βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού του Βόρειου Οδικού Άξονα του νησιού.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών (πρώην Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.)  που μέχρι σήμερα ασχολούνταν με τα μεγάλα έργα της Κρήτης και κυρίως με τον Β.Ο.Α.Κ. κατήγγειλαν πρόσφατα τις σχετικές ενέργειες της κυβέρνησης με δημόσια επιστολή τους μέσω του Πανελλήνιου συνδικαλιστικού τους οργάνου.

Ισχυρίζονται για την ίδρυση της νέας εταιρείας, ότι είναι λανθασμένη ενέργεια για πολλούς λόγους, καταγγέλλουν ως «αμφίβολης διαφάνειας» το καθεστώς που επικρατεί στις Α.Ε. του δημοσίου τομέα και μιλούν για «αυξημένο κόστος» των έργων που πραγματοποιούν.

 

Στην επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. εκφράζει «έντονη διαμαρτυρία για την έμπρακτα συνεχιζόμενη απαξίωση των τεχνικών υπηρεσιών και των 150 περίπου τεχνικών υπαλλήλων, που υπηρετούν στην Περιφέρεια Κρήτης, πέραν αυτών της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ», με την σύσταση της «Υποδομές Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.», η οποία αναλαμβάνει όλα τα έργα υποδομών ανεξαρτήτως προϋπολογισμού, είδους και κατηγορίας που θα εκτελούνται στην Κρήτη, όπως «τα έργα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, του υπολοίπου Διευρωπαϊκού  Δικτύου, του λοιπού οδικού δικτύου που άμεσα ή έμμεσα εξυπηρετεί το έργο ή συνδέεται με αυτό, καθώς και οποιοδήποτε άλλο έργο υποδομής μεταφορών ή επικοινωνιών ή δικτύων, στην Κρήτη και στη λοιπή Ελλάδα που ανατίθεται σ’ αυτήν!».

Παράλληλα καλούνται οι υπουργοί να ανακαλέσουν την απόφαση σύστασης της εν λόγω εταιρείας και κατηγορείται η κυβέρνηση πώς με αυτού του είδους τις αποφάσεις «αυτοαναιρείται», καθώς έχει πολλάκις προαναγγείλει συγχωνεύσεις και καταργήσεις ανώνυμων εταιρειών του Δημοσίου και καλύτερη αξιοποίηση των υπηρεσιών, αλλά αντί να πραγματοποιήσει τις εξαγγελίες της, προχωρά στην ίδρυση μιας ακόμα εταιρείας στο χώρο των υποδομών!

Υποστηρίζουν ακόμα, ότι εμπεριστατωμένα είχαν εισηγηθεί να μην ιδρυθεί αυτή η εταιρεία ενώ επικαλούνται γνωστές στην Κυβέρνηση αντιδράσεις τοπικών φορέων και την αντίθετη άποψη του Περιφερειάρχη Κρήτης.

Κατόπιν των παραπάνω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Τι ακριβώς συμβαίνει με την ίδρυση και λειτουργία της εταιρείας «Υποδομές Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.» και ποια είναι η απάντηση στις σοβαρές αιτιάσεις και τις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook