Εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, είναι οι αλλοδαποί που κυκλοφορούν στην χώρα έχοντας πλαστά διαβατήρια και με απώτερο στόχο να καταφέρουν κάποια στιγμή να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Καθημερινά στα αεροδρόμια όλης της Ελλάδας, ειδικά στα περιφερειακά και της Κρήτης, οι αστυνομικές αρχές εντοπίζουν αλλοδαπούς που πηγαίνουν στα γκισέ για να επιβιβαστούν σε αεροσκάφη κατέχοντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Χθες συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ν.Καζαντζάκης του Ηρακλείου, ένας ακόμη, 37χρονος Πακιστανός, ο οποίος προσπάθησε να \”περάσει\” απο τους ελέγχους με πλαστό διαβατήριο.

Επίσης χθες, στην πόλη του Ηρακλείου και στην διάρκεια ελέγχων της ομάδας ΔΙΑΣ, ένας 27χρονος Ιρακινός προσήχθη στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας ένας 27χρονος Ιρακινός, όπου διαπιστώθηκε πως είχε Βουλγαρικό διαβατήριο στο οποίο είχε κολληθεί δική του φωτογραφία.

Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων των αλλαδαπών που συλλαμβάνονται στην Κρήτη με πλαστά διαβατήρια, έχει αποκαλυφθεί ότι οι αλλοδαποί προμηθεύονται τα πλαστά έγγραφα απο κυκλώματα που δρούν σε Αθήνα και Πειραιά και οι οποίοι τους συνιστούν να μεταβούν ακτοπλοικώς σε περιφερειακά αεροδρόμια νησιών, όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα, όπου το καλοκαίρι υπάρχουν πολλές πτήσεις για άλλες χώρες της Ευρώπης.

Εκεί υποτίθεται πως λόγω της μεγάλης κίνησης οι έλεγχοι θα είναι πιό ελαστικοί. Μόνο που η συχνότητα αυτών των φαινομένων, έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα αφού οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί με την χρήση και σύγχρονων ηλεκτρονικών μηχανημάτων και υπολογιστών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook