Πρόκειται για δυο ποδοσφαιριστές που μπορεί να μην έπαιξαν μαζί φέτος σε πολλά παιχνίδια αλλά από τα… λίγα έδειξαν ότι μπορούν να βρεθούν με κλειστά μάτια όταν συνυπήρχαν στην αριστερή πλευρά. Ο Βασίλης Πλουσής και ο Νίκος Μποχώνης «φρέσκοι» μόλις από τις υπογραφές των νέων τους συμβολαίων με τον ΑΟΧ παραχώρησαν συνέντευξη στο Flashnews.gr και στον Λευτέρη Αντωνακάκη.

Πώς νοιώθετε μετά την ανανέωση της συνεργασίας σας με τον Α.Ο. Χανιά;

Β.Π.: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επετεύχθη αυτή η συμφωνία με την ομάδα. Εγώ προσωπικά νοιώθω ότι έχω αφήσει ένα μικρό κενό το οποίο και θέλω να το γεμίσω και ελπίζω την φετινή χρονιά να τα καταφέρω».

\"\"

Ν.Μ.«Και για εμένα ήταν ένας στόχος μου να μείνω στην ομάδα. Το ήθελα από την αρχή, περίμενα την ομάδα και είμαι χαρούμενος που τελικά ανανέωσα και θα είμαι και του χρόνου παίκτης του ΑΟΧ. Προσωπικές μου βλέψεις είναι η ομάδα να πάει καλύτερα από την φετινή χρονιά και θα γίνομαι κι εγώ καλύτερος μέσα από αυτήν την προσπάθεια».

Τι σκέψεις κάνατε όλο αυτό το διάστημα της αναμονής μέχρι να έρθει η ώρα να ανανεώσετε;

\"\"Β.Π.: «Σίγουρα κάθε ποδοσφαιριστή αυτή η αναμονή τον γεμίζει με άγχος. Από εκεί και πέρα όμως χρειάζεται ηρεμία και υπομονή και τέλος καλό όλα καλά τελειώσαν και για εμένα και για τον ΑΟΧ».

Ν.Μ: «Το θετικό είναι ότι μας πήγε λίγο παραπέρα και η ιστορία με αυτά που γίνανε στο ποδόσφαιρο και έτσι είχαμε την ευκαιρία να περιμένουμε λίγο ακόμα, κάτι βέβαια που το θέλαμε κι εμείς οι ίδιοι και τελικά έληξε το θέμα θετικά».

Είχατε κι άλλες προτάσεις από ομάδες και πέρα από τον Ρούβα είχε ακουστεί και για τους δυο σας ενδιαφέρον από τον Πλατανιά.

Β.Π.: «Σίγουρα υπήρχε ενδιαφέρον και από τις δύο ομάδες αλλά νομίζω ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή και βάσει της ιστορίας της ομάδας αλλά και βάσει της δυναμικής του κόσμου. Είναι σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να παίζει σε γεμάτο γήπεδο και να νοιώθει όλη αυτή την δύναμη και τον παλμό που δίνει ο φίλαθλος».

Ν.Μ.: «Εμένα πιο πολύ με κράτησε ο κόσμος, που ήταν καταλυτικός όλη τη χρονιά. Ακολουθούσε την ομάδα σε όλους τους αγώνες και μέσα και έξω και πιστεύω ότι έπαιξε τον πιο βασικό ρόλο για να μείνω κι εγώ στην ομάδα. Ελπίζω και του χρόνου να είναι το ίδιο και ελπίζω να έρθει ακόμα παραπάνω κόσμος να δει την ομάδα του χρόνου».

Ήταν ένα έξτρα κίνητρο για να παραμείνετε πέρα από την νεά διοικητική εποχή και η παρουσία του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο της ομάδας;

\"\"Β.Π: «Επειδή τον κ. Γιάννη Πετράκη τον είχα και στο σχολείο σαν προπονητή και κατέκητσα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Ξέρω ότι είναι ένας καταξιωμένος προπονητής κι έπαιξε μεγάλη σημασία για εμένα αυτό αλλά σίγουρα και οι καινούργιες διοικητικές εξελίξεις που είχαμε και ελπίζω να πάμε πολύ καλύτερα από πέρσι σε αυτό το κομμάτι».

Ν.Μ: «Για εμένα ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν έκλεισε ο κ. Γιάννης Πετράκης, ότι θέλω να μείνω στην ομάδα και να δουλέψω με αυτόν τον προπονητή. Εγώ δυστυχώς δεν έχω ξανασυνεργαστεί με τον συγκεκριμένο προπονητή αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα και είναι τιμή μου φέτος που θα δουλέψω με τον κ. Πετράκη».

Όσον αφορά την πορεία της ομάδας πέρσι θεωρείτε ότι ήταν καλή σαν πρώτη παρουσία ή μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο;

Β.Π.: «Προσωπικά νομίζω ότι ήταν πάρα πολύ καλή η πορεία που είχε. Για το αν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο βάσει των προβλημάτων που είχε νομίζω ότι δύσκολα το καταφέρνουν άλλες ομάδες αυτό. Αν και οι περισσότερες βρίσκονται σε αυτό το στάδιο, που έχουν οικονομικά και διοικητικά προβλήματα αλλά νομίζω ότι ο ΑΟΧ έστω σαν πρώτη φορά έδειξε το καλό του πρόσωπο άσχετα με τα πολλά προβλήματα που είχαμε. Θεωρώ ότι η χρονιά ήταν πετυχημένη».

Ν.Μ: «Πιστεύω σε ένα  όμιλο Γ΄Εθνικής, ο οποίος είναι κατά πολύ πιο δύσκολος από τον Βόρειο ανταπεξήλθαμε πολύ σωστά σε όλα τα παιχνίδια, με ομάδες μεγαλύτερης δυναμικής και πιστεύω ότι η χρονιά είναι πολύ πετυχημένη. Ελπίζω φέτος να κατακτήσουμε μια πολύ καλύτερη θέση για να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο της ομάδας».

Ποίοι θα είναι οι στόχου για τη νέα χρονιά;

\"\"Β.Π.: «Ο στόχος της ομάδας είναι μια πολύ καλή πορεία και πιστεύω ότι, σίγουρα παίζουν ρόλο και οι μεταγραφές που θα γίνουν, στόχος μπορεί να είναι μια θέση μέσα στην πεντάδα. Γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές μαζί με τον προπονητή της ομάδας».

Ν.Μ. : «Με την δυναμική που έχει ο Α.Ο. Χανιά πιστεύω ότι όντως θα πρέπει να είναι μέσα στην 5άδα του πρωταθλήματος. Ευελπιστούμε εμείς οι ποδοσφαιριστές να καταφέρουν να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, που θα είναι ο κύριος στόχος της χρονιάς φέτος».

Με βάση την φετινή ομάδα όπου είδαμε ομάδες έκπληξη, μπορεί ο ΑΟΧ να πετύχει κάτι παρόμοιο και να είναι στις θέσεις που οδηγούν στην παραπάνω κατηγορία;

Β.Π.: «Γιατί όχι; Αφού έχουμε δει άλλα παραδείγματα γιατί όχι και ο ΑΟΧ; Το μόνο πράγμα που χρειάζεται είναι η οργάνωση και να αντέξει όλη την χρονιά να βγει σωστά και διοικητικά και οι παίκτες να έχουν καλή απόδοση. Όλα θα έχουν σημασία και εγώ πιστεύω σε αυτό πολύ».

Ν.Μ: «Κι εγώ πιστεύω ο Αθλητικός Όμιλος Χανιά είναι μια ομάδα που μπορεί να κάνει κι αυτή το άλμα. Όπως κάνανε ομάδες όπως τα Ψαχνά, που ξεπετάκτηκαν αν και ήταν νεοφώτιστη ομάδα. Πιστεύω ότι αυτά είναι στα χέρια διοίκησης, παικτών και προπονητή να προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο και η ομάδα να πάει καλύτερα την φετινή χρονιά».

Βασίλη πέρσι στάθηκες άτυχος και δεν μπόρεσες να προσφέρεις όσα και ο ίδιος θα ήθελες. Παρόλα αυτά πήραν ένα δείγμα γραφής οι φίλαθλοι του ΑΟΧ προς το τέλος από σένα.

Β.Π. «Έτσι είναι και όπως είπα και στην αρχή έχω αφήσει ένα κενό σε αυτήν την ομάδα και το οποίο θα προσπαθήσω να το αναπληρώσω. Θα προσπαθήσω να έχω μια γεμάτη χρονιά, να έχω πάνω από όλα την υγεία μου και από εκεί και πέρα να προσφέρω όσο το δυνατόν μπορώ καλύτερα στην ομάδα».

Νίκο ήσουν ομολογουμένως από τους πιο σταθερούς παίκτες του ΑΟΧ σε απόδοση στο περσινό πρωτάθλημα. Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος τη νέα χρονιά;

Ν.Μ.: «Η περσινή χρονιά ήταν πολύ γεμάτη για μένα. Εγώ σαν Νίκος είμαι ικανοποιημένος από τον εαυτό μου αν και πιστεύω πάντα υπάρχει σημείο βελτίωσης για ένα ποδοσφαιριστή και αυτό βγαίνει μέσα από δουλειά. Φέτος θα δουλέψω πιο πολύ από την περσινή χρονιά για να είμαι και καλύτερος».

Βασίλη ποια ήταν η καλύτερη στιγμή σου πέρσι; Μπορούμε να πούμε η εμφάνιση και το γκολ κόντρα στην Ρόδο;

\"\"Β.Π.: «Σίγουρα ήταν μια πολύ όμορφή στιγμή για εμένα και για το γκολ και για την απόδοσή μου. Αλλά από εκεί και πέρα εγώ δεν στέκομαι στις προσωπικές διακρίσεις. Με ενδιαφέρει η ομαδική διάκριση και θα μπορούσα να πω ότι ήταν κάποια παιχνίδια εκτός έδρας, όπως με τον Πανηλειακό όπου είχαμε πάει η μισή ομάδα, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και πήραμε το θετικό αποτέλεσμα».

Νίκο για εσένα καλύτερη στιγμή και προσωπικά και με την ομάδα ποια θεωρείς ότι ήταν;

Ν.Μ.: «Πιστεύω ότι υπήρξαν πάρα πολύ καλές στιγμές στην ομάδα. Για εμένα προσωπική καλύτερη στιγμή είναι το γκολ με τον Πανηλειακό που πέτυχα εδώ μέσα στο Στάδιο των Χανίων και σίγουρα κάποιες νίκες που ήταν σημείο αναφοράς για την ομάδα μας, όπως μέσα στο Μάλεμε με τον Πλατανιά και κάποια άλλα παιχνίδια που ήταν κομβικά ειδικά προς το τέλος για την σωτηρία της ομάδος».

Οι φιλοδοξίες σας μέχρι που φτάνουνε;

Β.Π.: «Εγώ προσωπικά βάσει των εμπειριών που έχω δεν κοιτάζω μακριά και βλέπω την κάθε μέρα ξεχωριστά, κάθε προπόνηση ξεχωριστά να βελτιώνομαι και από εκεί και πέρα ότι είναι να έρθει πιστεύω ότι θα έρθει».

Ν.Μ: «Ένας ποδοσφαιριστής θα πρέπει να βελτιώνεται κάθε μέρα μέσα από την προπόνηση. Η δουλειά είναι πάνω από όλα και όταν ένας ποδοσφαριστής δουλεύει πιστεύω ότι ανταμείβεται κι αυτός προσωπικά. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι καλύτερος από την περσινή χρονιά και μακάρι να μπορέσω να κάνω και το κάτι παραπάνω για την καριέρα μου».

Υπάρχει κάτι που θέλετε να προσθέσετε για το κλείσιμο ή να υποσχεθείτε κάτι στον κόσμο των Χανίων;

Β.Π.: «Εγώ απλά θέλω να πω στον κόσμο των Χανίων να έχει υπομονή. Ξέρουμε ότι ο κόσμος εδώ είναι απαιτητικός, υπάρχει πίεση. Μερικές φορές είναι καλό μερικές φορές όμως δεν είναι αλλά εγώ προσωπικά θα υποσχεθώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και ότι μπορώ θα το δώσω μέσα στο γήπεδο».

Ν.Μ: «Κι εγώ πιστεύω το καλό για την ομάδα είναι το καλύτερο για τους ποδοσφαιριστές. Από εκεί οι ποδοσφαιριστές γίνονται καλύτεροι. Εγώ θέλω να υποσχεθώ ότι θα είμαι καλύτερος από την περσινή χρονιά και τέλος είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ και πάλι με τον Πλουσή!».


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook