Με μεγάλες ποσότητες αλκοόλ , ασυνείδητοι, «πότισαν» τον πελεκάνο της Γεωργιούπολης στα Χανιά, με αποτέλεσμα το άτυχο πτηνό να πέσει σε κώμα και να σωθεί την τελευταία στιγμή καθώς εστάλει κέντρο περίθαλψης στην Πάρο.

Ο συγκεκριμένος Ροδοπελεκάνος (Pelecanus onocrotalus), είχε «ξεμείνει» πριν από 2-3 χρόνια στην Γεωργιούπολη.

Αγαπήθηκε από κατοίκους και επισκέπτες και αποτελούσε ένα είδος «μασκώτ» της Γεωργιούπολης καθώς εξοικιωμένος με τους ανθρώπους δεχόταν τα χάδια και τις περιποιήσεις τους.

Δυστυχώς όμως αυτή η εξοικίωση, φαίνεται πως τον έκανε να εμπιστευτεί και τους ασυνείδητους οι οποίοι επι τέσσερεις ημέρες τον «πότιζαν» με κρασί και ουίσκι.

Τον πελεκάνο βρήκαν σε κωματώδη κατάσταση κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι κινητοποιήθηκαν σε συνεργασία και με τον σύλλογο προστασίας των ζώων Χανίων.

Ο πελεκάνος φιλοξενήθηκε για λίγες ημέρες στον σύλλογο προστασίας και περίθαλψης της άγριας ζωής «Anima» προκειμένου να συνέλθει και στην συνέχεια να μεταφερθεί για περίθαλψη στο ειδικό κέντρο που διαθέτει στην Πάρο ο σύλλογος περίθαλψης και προστασίας αγρίων ζώων «Αλκυόνη».

Εννοείται βέβαια πως μετά από αυτή την απάνθρωπη περιπέτειά του, ο πελεκάνος δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Κρήτη, αλλά θα απελευθερωθεί στην λίμνη Κερκίνη όπου θα συνεχίσει την ζωή του φυσιολογικά με άλλους ροδοπελεκάνους.

Στο μεταξύ απο το Αστυνομικό Τμήμα Βάμου διενεργείται προανάκριση προκειμένου να εντοπιστούν οι ασυνείδητοι που δηλητηρίασαν με αλκοόλ το άτυχο πτηνό, ενώ και ο σύλλογος προστασίας των ζώων Χανίων , ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία τους, επισημαίνει για πολλοστή φορά πως αυτές οι ενέργειες προσβάλλουν την Κρήτη και τους κατοίκους της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook